Mainos

Mahdollisesta tekijästä tihkuu tietoja – 23-vuotias pakistanilainen epäiltynä, aamuyöllä rynnäkkö vastaanottokeskukseen

1:15

Berliinin poliisi uskoo, että 12 ihmisen kuolemaan johtaneet yliajot joulutorilla Breitscheidplatzilla olivat tahallisia. Poliisi sanoo Twitterissä, että se uskoo kuljettajan ajaneen rekan tahallaan väkijoukkoon. Asiaa tutkitaan oletettuna terroritekona.   

Poliisi on ottanut kiinni yhden ihmisen, joka mahdollisesti ajoi rekan väkijoukkoon. Poliisi ei ole kertonut tarkempia tietoja kiinniotetusta, mutta epäilty otettiin kiinni Siegessäule-muistomerkin läheisyydestä melko pian tapahtumien jälkeen.

Tagesspiegelin turvallisuuslähteiden mukaan epäilty on ollut "vähäpuheinen" eikä hän ei ole tunnustanut tekoa.

Uutistoimisto DPA:lle asiaa kommentoineiden turvallisuuslähteiden mukaan rekan ajaksi epäilty mies oli turvapaikanhakija Pakistanista. DPA:n siteeraamien lähteiden mukaan mies oli saapunut Saksaan helmikuussa, mutta Bild-lehden mukaan mies olisi saapunut maahan aivan viime vuoden lopulla.

Saksalaisen Die Weltin mukaan epäilty olisi 23-vuotias pakistanilainen, jota kutsutaan artikkelissa Naved B:ksi. Lehden mukaan mies olisi ollut poliisille tuttu pienistä rikoksista, mutta terrorismirikoksista häntä ei ole aiemmin epäilty.

Aikaisin tänä aamuna poliisin kerrotaan tehneen rynnäkön Tempelhofin lentokentän läheisyydessä sijaitsevaan vastaanottokeskukseen, jossa epäilty tekijä asui. Saksalaisten mediatietojen mukaan rakennuksesta on haettu muutamia henkilöitä kuulusteltavaksi.

Poliisi ei ole vahvistanut eikä kiistänyt saksalaismedian tietoja. 

Ainakin 12 ihmistä kuoli ja lähes 50 loukkaantui eilen illalla tapahtuneessa rekan yliajossa berliiniläisellä joulutorilla. Sairaalalähteiden mukaan kuolonuhrien määrä saattaa vielä nousta, sillä monet loukkaantuineista on kriittisessä tilassa vakavien sisäisten vammojen takia.

1:32

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.