Mainos

Suuri poliisioperaatio itäisessä Saksassa: Poliisi jahtasi ainakin yhtä kahden ihmisen hengen vaatineeseen ampumiseen osallistunutta – kohteina synagoga ja turkkilaisravintola

1:00

Saksan itäosassa oli suuri poliisioperaatio sen jälkeen, kun ainakin kaksi ihmistä kuoli ampumisessa Hallen kaupungissa. Lisäksi kaksi ihmistä haavoittui vakavasti, kertovat sairaalalähteet.

Ampumisen kohteina olivat turkkilaisravintola ja synagoga.

Poliisin mukaan yksi ihminen on otettu kiinni, mutta ainakin yksi ihminen on saattanut paeta paikalta ajoneuvolla, kertoo BBC.

Epäselvän tilanteen takia paikallisia asukkaita kehotettiin olemaan varuillaan ja pysymään sisätiloissa.

Saksan liittovaltion syyttäjä kertoi johtavansa tutkintaa, koska kyse on "erityisen tärkeästä tapauksesta".

Hallen poliisin tiedottajan mukaan toinen kuolonuhreista oli turkkilaisessa ravintolassa ollut mies. Toinen kuolonuhri oli nainen, joka ammuttiin kadulle synagogan ja juutalaisen hautausmaan lähellä.

Eräiden tietojen mukaan myös Landsbergissa, noin 15 kilometriä Hallesta itään, olisi ollut ampumisselkkaus. Poliisi ei ole kertonut, liittyvätkö tapaukset toisiinsa.

Videolla näkyy ampujaksi epäilty

Ampuminen tapahtui juutalaisten tärkeänä juhlapyhänä eli Jom kippur -päivänä, jota vietetään paastoten ja rukoillen.

Spiegel-lehden mukaan epäillyt ampujat yrittivät avoimesti hyökätä juutalaisyhteisöä vastaan ja pyrkivät ilmeisesti tunkeutumaan sisään synagogaan.

Silminnäkijähavaintojen mukaan iskun kohteena oli myös turkkilainen ravintola, joka on noin 600 metrin päässä synagogasta.

NTV-kanavalle puhuneen poliisin mukaan epäillyn tai epäiltyjen motiivi ei ole tiedossa.

Silminnäkijöiden mukaan ainakin yhdellä tekijöistä oli kypärä ja taisteluvarustusta muistuttava asu. Yhden silminnäkijän kuvaamalla videolla näkyy, kuinka mies ampuu ilmaan auton takaa.

Saksan hallituksen tiedottaja luonnehti iskua hirveäksi uutiseksi.

– Toivon, että poliisi saa tekijän tai tekijät mahdollisimman pian kiinni, eikä muita ihmisiä joudu vaaraan, Steffen Seibert sanoi Spiegelin mukaan.

Seibert korosti, ettei hänellä ole vielä tietoa tapauksen taustoista.

Ministeri varoitti militantin äärioikeiston uhasta

Hallen ampumiset tapahtuivat kolme kuukautta maahanmuuttajamyönteisen saksalaispoliitikon Walter Lübcken murhan jälkeen. Hänet löydettiin Kasselissa kodistaan päähän ammuttuna. Verityöstä epäillään miestä, jolla on taustaa uusnatsi- ja äärioikeistopiireistä.

Saksan sisäministeri Horst Seehofer varoitti viime kuussa militantin äärioikeiston kasvavasta uhasta. Seehoferin mukaan se on yhtä iso uhka kuin radikaali islamismi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja