Saksan NHL-huippu täräytti suoraan, mitä Leijonien tulisi heistä ajatella

Saksan jääkiekkomaajoukkueen NHL-tähti Moritz Seider korosti moneen otteeseen haastattelussa, miten ylpeä hän on joukkueensa pelaamisesta Suomea vastaan. Hänellä oli myös vankka näkemys, miten suomalaisten tulisi Saksaan suhtautua.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Kanada–Suomi la 18.5. klo 17.20. Studio käyntiin jo klo 16.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Saksa löi Suomelle vimmatusti kampoihin MM-kisojen lohkovaiheen ottelussa lauantaina, mutta kärsi lopulta 3–4-tappion.

– Olen todella ylpeä. Näytimme heille suuren osan ajasta, miten osaamme pelata. Sama oli edellisen illan pelissä (Ruotsia vastaan). Olemme pelanneet tiukkoja otteluita maailman parhaimpiin kuuluvia joukkueita vastaan, Saksan puolustaja Seider sanoi MTV Urheilulle.

Seider kiteytti Saksan tietäneen, että Suomi tulisi otteluun lujaa. Leijonat oli hävinnyt edellisenä päivänä turnausavauksensa Yhdysvalloille, mikä oli omiaan kasvattamaan turnausisäntämaan nälkään.

Saksa Seiderin sanoin "aika lailla selvisi" Suomen rynnistyksestä, ja otatuksesta tuli "hyvä ottelu", jossa molemmilla oli saumansa.

"Heidän tulisi antaa kunniaa"

Kummatkin joukkueet osuivat ylivoimalla kertaalleen, mutta Saksalla oli tuplasti ylivoimakertoja maalaamiseen: neljä yv:tä Suomen kahta vastaan. Joukkueensa ylivoimat lähes kokonaan tahkonneen Seiderin näkemyksen mukaan Saksan ylivoima pelasi Suomen ylivoimaa paremmin ja paikkoja oli heiluttaa reppua useamminkin.

Saksa joutui paikoin kestämään Suomen pitkiä hyökkäysmyllyjäkin. On kysyttävä Seiderilta, joka on tottunut NHL:ssä Detroit Red Wingsissä puolustamaan maailman parhaita pelaajia vastaan, millaista on puolustaa maajoukkueessa vastapuolena Suomen kaltainen maailmanluokan joukkue.

– Se on hauskaa. Haluan olla jäällä koko ajan ja pelata maailman parhaita vastaan. Minulla ei ole epäilystäkään, ettemmekö olisi voineet voittaa tuota ottelua, koska meillä oli monia paikkoja.

– Minusta heidän tulisi antaa kunniaa meidän tekemisestämme.

Voisi myös otaksua, että itse kukin Suomen joukkueessa ymmärtää Saksan tarjonneen kovan vastuksen.

"Suuri kunnianosoitus"

Seider on pelannut NHL:ssä nyt kaksi kautta Detroit Red Wingsissä, jonka ensimmäisen kierroksen varaus numerolla 6 hän vuonna 2019 oli. Seideron molempina kausina ollut joukkueensa puolustajien pistekärki 50 ja 42 pinnan sesongeilla.

Leijonissa vastassa oli tämän kauden NHL-joukkuekaveri Olli Määttä, Red Wingsin puolustajien kauden pistekakkonen 23 paunalla.

– On aina hauska nähdä joukkuekaverisi pelaavan MM-kisoissa. Se, että hän pelasi ylivoimaa, oli suurta kunniaa hänen suorituksilleen viime ajoilta, Seider sanoi jakaen tunnustusta.

Kahdessa MM-turnausottelussaan kaksi täpärää tappiota kärsinyt Saksa kohtaa seuraavaksi maanantaina USA:n. Suomella on maanantaina vastassa Ruotsi.

Lue myös:

    Uusimmat