Saksan MM-pelaajalla yllättävä yhteys Patrik Laineeseen, suomalainen isä ällistyi poikansa kisakutsusta – "Se oli sensaatio"

Saksan hyökkääjä Samuel Soramiehen suomalainen isä Antti Soramies ilahtui suuresti poikansa MM-kutsusta.

Saksan maajoukkueessa nähdään päävalmentaja Toni Söderholminkin lisäksi ripaus suomalaisväriä, kun joukkueen riveissä kiekkoilee 23-vuotias Samuel Soramies, jonka isä Antti on suomalainen.

Samuel Soramiehen isovanhemmat muuttivat aikoinaan Suomesta Saksaan ja isä Antti jäi lopulta sille tielle. Vaikka Soramies onkin syntynyt ja asunut ikänsä Saksassa, on isän taustan vuoksi suomalainen jääkiekkokulttuurikin ollut lähellä hyökkääjän sydäntä.

– Minä olen aina kannattanut Suomea ja Samuelkin on kannattanut Suomea, mutta kun hän alkoi pelata junnumaajoukkuepelejä, niin kyllä hän saksalainen on siinä mielessä. Hän kuitenkin tykkää suomalaisesta jääkiekosta, isä Antti Soramies kertoo MTV Urheilulle.

– Mikko Koivu oli iso idoli hänelle. Hän tykkäsi puolustusvoittoisesta pelistä.

Idolinsa tavoin myös Soramies on jäällä tunnollinen ja joukkueen eteen kaikkensa tekevä pelaaja.

– Hän on puolustava pelaaja ja hyvä luistelija. Hän on joukkuepelaaja, joka taklaa, ja tykkää pelata joukkueen eteen ja tehdä niitä töitä, joita toiset eivät ehkä halua, isä kuvailee poikaansa.

Soramiehellä on myös toisenlainen kytkös suomalaiseen kiekkoiluun. Vuonna 1998 syntynyt kiekkoilija on saanut pelata myös NHL-tähti Patrik Laineen kanssa.

– Hän oli (nuorena) kerran Hämeen alueen kartoituksessa. Hän pelasi Patrik Laineen kanssa samassa ketjussa ja pelasi myös samassa joukkueessa muiden suomalaisten kanssa, jotka ovat päässeet esille. Esimerkiksi Jere Innalan, isä Soramies kertoo.

23-vuotias hyökkääjä pelasi tällä kaudella 54 ottelua DEL:ssä pelaavan ERC Ingolstadtin paidassa tehden 10 tehopistettä. Soramies pääsi yllättäen mukaan Saksan MM-joukkueeseen, mikä oli koko perheelle iso juttu.

– Oikeasti nousi karvat ja tuli kyyneleet silmiin. Hän on raatanut niin paljon koko elämänsä. Hän rakastaa jääkiekkoa niin paljon. Se oli sensaatio meille. Se ei ollut vain yllätys. Emme ole vieläkään tajunneet sitä, että olemme MM-kisoissa katsomassa, kun poika pelaa Saksan paidassa, Antti Soramies kertoo.

Pojan MM-turnaus sai vanhemmat muuttamaan lomasuunnitelmiaan.

– Vaimon kanssa on ollut tapana mennä tähän aikaan Kyprokselle tai Italiaan. Sitä olimme miettineet, ja oikeastaan päättäneetkin. Lomakohde vaihtui. Tosi mukavaa olla täällä. Tykätään käydä Suomessa muutenkin, ja nyt vähän yllättävä loma tänne Suomeen. Kiva katsella pelejä.

Lue myös:

    Uusimmat