Mainos

Saksan demarien suosio vajoaa yhä alemmas

Sosiaalidemokraattien kannatusta on vienyt varsinkin punavihreän hallituksen kiistelty sosiaaliturvauudistus, arvioivat asiantuntijat.

Gerhard Schröder

Saksan sosiaalidemokraattisen puolueen (SPD) kansansuosio on pudonnut ennätysmäisen alas. Tuoreen kyselyn mukaan vain 25 prosenttia saksalaisista äänestäisi SPD:tä, jos vaalit pidettäisiin nyt.

ZDF-televisioaseman julkistamassa kyselyssä SPD:n hallituskumppaneiden, vihreiden, kannatus oli 12 prosenttia. Oppositiossa olevia kristillisdemokraatteja tuki 46 prosenttia vastaajista ja toista oppositiopuoluetta, vapaita demokraatteja, 7 prosenttia.

Parin viikon takaisessa kyselyssä SPD:n kannatus oli pari prosenttiyksikköä suurempi, kristillisdemokraattien kannatus oli silloinkin 46 prosenttia.

Jonkinmoista lohtua liittokansleri Gerhard Schröderin johtamille sosiaalidemokraateille tarjosi se, että SPD:n kannatus oli suurempi kuin kesäkuun EU-vaaleissa. Silloin SPD:tä äänesti 21 prosenttia uurnilla käyneistä. Tätä ennen sosiaalidemokraattien huonoin vaalitulos oli vuodelta 1953, jolloin puolue sai parlamenttivaaleissa 29 prosenttia äänistä.

Sosiaalidemokraattien kannatusta on nakertanut asiantuntijoiden mukaan etenkin punavihreän hallituksen kiistelty sosiaaliturvauudistus.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.