Saksalaismediat: Jalkapallon Superliigaa ajetaan yhä kulisseissa – strategia pyrkii etenemään kahdella rintamalla

Keväällä paljastumisensa jälkeen nopeasti romahtanutta jalkapalloilun Superliigaa ajetaan yhä eteenpäin kulisseissa. Saksalaislehdet Wirtschaftswoche ja Frankfurter Allgemeine Zeitung uutisoivat saaneensa haltuunsa Superliigan uuden konseptimuistion, jonka avulla eurooppalaiset suurseurat pyrkivät hyökkäämään Euroopan jalkapalloliiton Uefan asemaa vastaan.

Jo elokuussa saksalaislehti Der Spiegel paljasti, että Real Madrid, FC Barcelona ja Juventus tukevat edelleen Superliigahanketta ja ajavat sitä eteenpäin vaihtoehdoksi Mestarien liigalle.

Uusi strategia pyrkii etenemään kahdella rintamalla. Superliigasta on tarkoitus tehdä avoin sarja, jossa ei olisi pysyviä jäsenjoukkueita. Hyökkäyksen toinen kärki kohdistuu Uefan asemaan Euroopan unionin tuomioistuimen kautta. Superliigan tavoite on murtaa Uefan valta-asema eurooppalaisen jalkapalloilun kansainvälisten kilpailujen järjestäjänä ja säätelijänä. Saksalaismedioiden mukaan EU-tuomioistuimen ratkaisua asiassa odotetaan ensi kesänä.

Superliigahanke tuli julki huhtikuussa, mutta hanke kaatui parissa päivässä, kun useat joukkueet vetäytyivät hankkeesta fanien, poliitikkojen ja jalkapalloliittojen äänekkäiden vastalauseiden takia. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja