Jalkapallojäteiltä harvinainen yhteistiedote – Superliigaa ei ole kuopattu

Jalkapallojätit Barcelona, Juventus ja Real Madrid julkaisivat perjantaina yhteistiedotteen, jossa mainitaan, että kohuttua Euroopan Superliigaa ei ole kuopattu.

12 Euroopan suurseuraa aloittivat huhtikuussa projektin, jolla oli tarkoitus käynnistää uusi jalkapalloilun huippusarja. Ajatus sai kuitenkin runsaasti vastustusta jalkapalloväen keskuudessa. Projektia ei ole kuitenkaan kuopattu.

– Tavoitteemme on jatkaa Superliiga-projektin kehitystä rakentavalla ja yhteistyökykyisellä tavalla. Otamme aina huomioon kaikki jalkapallon osakkaat, fanit, pelaajat, valmentaja, seurat, sarjat ja kansalliset sekä kansainväliset liitot, tiedotteessa sanotaan.

– Olemme tietoisia, että ehdotuksessamme on osia, joita tulee tarkastella ja tietenkin parantaa kommunikoinnin sekä yhteisymmärryksen kautta. 

Seurat kertoivat tiedotteessa, että ne ottavat ilolla vastaan oikeuden päätöksen, jolla Euroopan jalkapalloliitto Uefan sanktiotoimenpiteet joudutaan perumaan. Uefa on saanut oikeudelta varoituksen, mikäli se ei noudata päätöstä, voi sitä uhata sakot ja rikosoikeudellinen vastuu.

Jalkapallojätit ottavat tiukan kannan Uefan suhteen.

– Meillä on velvollisuus tarkastella jalkapalloon kohdistuvia vakavia epäkohtia. Uefa on asettanut itsensä ainoaksi säätelijäksi, toimijaksi sekä oikeuksien haltijaksi Euroopan jalkapallokilpailuissa.

Seurojen mukaan Uefan asema vahingoittaa jalkapalloa ja se kilpailullisuuden tasaisuutta. Ne toteavat, että taloudelliset säädökset ovat riittämättömiä ja niitä käytetään väärin. 

– Seuroilla on oikeus hallinnoida omia kilpailujaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja