Euroopan jalkapallopomoilla selkeä näkemys Superliigasta – ”Kotimainen jalkapallo on pelin ytimessä"

Saksalaislehti Der Spiegel paljasti, että Euroopan 16 suurinta jalkapalloseuraa voisivat perustaa Mestarien liigan tilalle oman Superliigan kolmen vuoden sisällä. Euroopan jalkapallopomot torjuvat ajatuksen.

Artikkelin videolla Mestarien liigan neljännen ottelukierroksen viisi upeinta maalia.

Euroopan jalkapalloliittojen yhdistys kertoo haluavansa suojella kansallisia sarjoja, jotka ovat pelin ja kilpailun ytimessä. Superliigan vaikutukset maiden sarjoille olisivat seurapomojen mukaan hirveät.

– Euroopan jalkapalloliigat tukevat eurooppalaista pyramidi-mallia urheilussa, johon sisältyvät mahdollisuus nousemisesta ja putoamisesta. Seurojen urheilulliset meriitit ovat myös jokaisen kilpailun ytimessä, tiedotteessa sanotaan Telegraphin mukaan.

Saksalaislehden vuotamien dokumenttien mukaan Superliiga voitaisiin perustaa vuonna 2021 ja sen 11 perustajajoukkuetta eivät voisi pudota siitä 20 vuoteen.

– Euroopan jalkapalloliigat tukevat Uefaa eurooppalaisen jalkapallon hallinnoijana sekä kilpailuja organisoivana ja kilpailullista tasapainoa ylläpitävänä tahona.

Superliigan 16 joukkueeseen saksalaislehden dokumenttien mukaan lukeutuisivat esimerkiksi Real Madrid, Juventus, Manchester United ja Barcelona.

– Kotimainen jalkapallo on pelin ytimessä kaikille lajin toimijoille läpi Euroopan: pelaajille, seuroille, sarjoille, kansallisille liitoille ja vielä tärkeämpää, faneille.

Lue myös:

    Uusimmat