Saksalaislehti: Mersu luopuu sähköautojensa EQ-nimestä

Mersun sähköautolla ajettiin yli 1 000 kilometriä yhdellä latauksella 1:20
Mersun EQXX-konseptilla ajettiin yli tuhat kilometriä ilman latausta. Eikä missään testiradalla, vaan ihan oikeassa liikenteessä.

Saksalaisen Handelsblattin mukaan Mercedes-Benzin uudet sähköautot kokevat lähitulevaisuudessa nimimuutoksen valmistajan luopuessa erillisestä EQ-brändistään.

Mersun sähköautojen nimipolitiikka yksinkertaistunee lähivuosina.

Tällä hetkellä saksalaisvalmistaja käyttää kaikkien uusien täyssähköautojensa nimessä EQ-lyhennettä. Se on tuonut markkinoille muun muassa EQA:n, EQC:n, EQE:n ja EQS:n erilaisine variaatioineen.

EQ-lyhenteen perässä oleva kirjain kertoo sen, kuinka kyseinen auto asemoituu Mersun mallistoon. A-, C-, E- ja S-sarjat kun ovat tuttuja polttomoottorillakin varustettuina. Polttomoottorilla varustetuissa katumaastureissa valmistaja taas on käyttänyt GL-lyhennettä.

Uusi aika, vanha nimi?

Handelsblattin lähteitä siteeraavan uutistoimisto Reutersin mukaan saksalaisyhtiö pudottanee EQ-nimen sähkömalliensa perästä vuoden 2024 lopulla. 

Taustalla on pääjohtaja Ola Källeniuksen kiihdyttämä strategia, jonka mukaan yhtiö tulee keskittymään jatkossa täyssähköautoihin. Näin ollen tarvetta erilliselle sähköbrändille ei tulevaisuudessa enää ole, vaan S-sarjan Mersu on S-sarjan Mersu; uudet vain kulkevat sähköllä.

Mercedes-Benz ei vahvistanut, mutta ei myöskään kiistänyt lehden tietoja, vaan tyytyi toteamaan, ettei se voi antaa tällä hetkellä tarkempia tietoja suunnitelmiensa yksityiskohdista.

Uuden ajan Eemeli? Tässä on Mercedes-Benz EQE SUV 0:50
KATSO MYÖS: Uuden ajan Eemeli? Tässä on Mercedes-Benz EQE SUV.

Lue myös:

    Uusimmat