Mainos

Saksalainen ehdolla Finnairin hallituksen johtoon - myös Kiina-yhteyksiä vahvistetaan

Finnairin nimitystoimikunta esittää Finnairin hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi saksalaista Klaus W. Heinemannia. Uudeksi hallituksen jäseneksi ehdotetaan suurlähettiläs Antti Kuosmasta, jolla on kokemusta Kiinasta.

Heinemann on ollut Finnairin hallituksen jäsen vuodesta 2012, ja hänellä on yli 25 vuoden kansainvälinen kokemus ilmailualalta, etenkin lentokoneiden rahoituksesta.

Nykyinen puheenjohtaja Harri Sailas ilmoitti joulukuussa 2012, ettei hän ole enää käytettävissä, kun valitaan jäseniä seuraavalle kaudelle.

Suurlähettiläs Antti Kuosmasella on yli 35 vuoden kokemus Suomen taloudellisista ulkosuhteista ja Euroopan integraatiosta. Hän on Suomen pysyvä edustaja OECD:ssä ja Unescossa.

Vuosina 2005–2009 Kuosmanen toimi Suomen suurlähettiläänä Kiinassa ja Mongoliassa ja tätä ennen vuosina 2002–2005 osastopäällikkönä ulkoasiainministeriön kauppapoliittisella osastolla. Vuosina 1976–2002 Kuosmanen työskenteli Suomen ulkoasiainhallinnossa useissa eri tehtävissä sekä kotimaassa että muualla Euroopassa.

Hän oli muun muassa Suomen EU-jäsenyysneuvotteluvaltuuskunnan jäsen. Lentotoimialalla monet alaan liittyvät sopimukset ja säännöt ovat valtioiden välisiä, ja Kuosmasen kattava kokemus valtioiden välisestä diplomatiasta sekä Finnairille tärkeiltä Aasian ja Euroopan markkinoilta vahvistaisi hallituksen osaamista kauppapolitiikan alalla.

Nykyisistä hallituksen jäsenistä on ehdolla jatkoon Heinemannin lisäksi Maija-Liisa Friman, Jussi Itävuori, Merja Karhapää, Harri Kerminen ja Gunvor Kronman.

Nimitystoimikunta ehdottaa, että hallituksen jäsenten palkkiot, joita viimeksi on korotettu vuoden 2008 yhtiökokouksessa, säilyisivät ennallaan. Puheenjohtajan vuosipalkkio 61 200 euroa, varapuheenjohtajan vuosipalkkio 32 400 euroa ja jäsenen vuosipalkkio 30 000 euroa.

Uusi hallitus valitaan Finnairin yhtiökokouksessa maaliskuun 27.päivä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.