Mainos

Saksa vastustaa Irakin sotaa YK:ssa?

Saksan liittokansleri Gerhard Schröder sanoi tänään, että Saksan kieltäytyminen ottamasta osaa Irakin vastaiseen sotaan tulee heijastumaan siihen, miten maa äänestää YK:n turvallisuusneuvostossa mahdollista toista päätöslauselmaa käsiteltäessä.

-Me emme tule ottamaan osaa sotilastoimiin Irakissa, ja juuri se tulee näkymään äänestyskäyttäytymisessämme kansainvälisissä instituutioissa, mukaanlukien Yhdistyneet Kansakunnat, Schröder sanoi vaalipuheessaan.

Kyseessä oli tähän asti selvin vihje siitä, että Saksa - joka aloitti tammikuussa kahden vuoden kautensa turvallisuusneuvoston vaihtuvana jäsenenä - voi äänestää sotilastoimia vastaan.

Saksalainen Der Spiegel -lehti kirjoitti aikaisemmin hallituslähteisiinsä viitaten, että Saksa tulee ehdottomasti tukemaan sotatoimia.

Saksan puolustusministeriö ilmoitti tänään, että se komentaa sotilaitaan suojelemaan Yhdysvaltojen Saksassa sijaitsevia sotilastukikohtia. Yhdysvallat on toivonut sotilaiden jatkavan kohteiden suojelua parin vuoden ajan, mutta puolustusministeriön mukaan päätöstä siitä, kuinka kauan joukot pysyvät tukikohtien suojana, ei ole tehty.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.