Mainos

Saksa etsintäkuulutti kaksi terroristiepäiltyä

Saksa on esittänyt tänään kansainvälisen etsintäkuulutuksen kahdesta opiskelijasta, joiden epäillään sekaantuneen Yhdysvalloissa tehtyihin terrori-iskuihin. Toinen etsintäkuulutetuista on on 29-vuotias jemeniläinen Ramzi Binalshibh ja toinen 26-vuotias Saksan kansalainen Said Bahaji.

Saksan syyttäjänviraston edustaja kertoi, että kaksikkoa etsitään epäiltynä "kuulumisesta terroristijärjestöön, osallisuudesta useiden tuhansien ihmisten murhaan sekä muista raskaista rikoksista".

Binalshibhilla oli syyttäjänviraston mukaan kiinteät suhteet Mohamed Attaan, Marwan Alshehhiin ja Ziad Jarrahiin. Nämä olivat Yhdysvaltain viranomaisten mukaan konekaappaajia, jotka saivat surmansa matkustajakoneiden syöksyessä World Trade Centerin torneihin ja puolustusministeriön rakennukseen Washingtonissa.

Binalshibh asui samassa asunnossa Hampurissa kuin Atta, kun tämä opiskeli Saksassa, kertoi syyttäjänvirasto. Binalshibh yritti viime vuoden elokuussa saada viisumin Yhdysvaltoihin, mutta sitä ei myönnetty hänelle.

Bahaji on Saksan kansalainen, mutta hänen isänsä on marokkolainen. Hän asui opiskellessaan Hampurissa samassa asunnossa kuin Binalshibh ja Atta. Bahaji lähti Saksasta Pakistaniin 3. syyskuuta. Syyttäjänviraston mukaan Bahajin Saksaan jäänyt vaimo kertoi, ettei tiedä miehensä nykyistä olinpaikkaa.

Toistaiseksi ei ole minkäänlaisia viitteitä siitä, että Bahaji ja Binalshibh olisivat olleet mukana Yhdysvaltojen terrori-iskuissa tuhoutuneissa koneissa.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.