Mainos

Saksa astui Emuun

Saksan parlamentti hyväksyi tänään EU:n yhteisen eurovaluutan ylivoimaisella enemmistöllä. Euroopan talous- ja rahaliiton aloittamista vuonna 1999 vastusti parlamentin alemman kamarin, liittopäivien, äänestyksessä vain PDS, entisten kommunistien ryhmittymä.

Yhdentoista maan yhteisen eurovaluutan puolesta äänesti 575 liittopäiväedustajaa, vastaan äänestäneitä oli 35 ja viisi pidättyi äänestyksestä.
-Politiikassa puhutaan tapahtumista, joita sattuu kerran elinaikana. Tämä on sellainen tapahtuma, sanoi liittokansleri Helmut Kohl parlamentille pitämässään puheessa.

Kohl tunnusti, että saksalaisten enemmistö on yhä huolissaan Saksan markan vaihtamisesta yhteiseen euro-valuuttaan.
-Uskon, että muutamassa vuodessa euro hyväksytään yhtä hyvin kuin Saksan markka nykyisin, hän vakuutti.

Parlamentin alahuoneen 672 kansanedustajaa ottivat kantaa julkilausumaan, jossa tuetaan Euroopan komission ehdotusta aloittaa Emu yhteensä 11 jäsenmaan kanssa ensi vuoden alusta. Puolueista vain kommunistisen demokraattisen sosialismin puolueen PDS:n odotettiin jo ennalta äänestävän lausumaa vastaan. Parlamentin ylähuoneen eli liittoneuvoston on myös määrä hyväksyä lausuma perjantaina.

Ranskan kansalliskongressi hyväksyi asiaa koskevan julkilausuman suurella ääntenenemmistöllä keskiviikkona. EU-johtajien on määrä päättää 1. toukokuuta alkavassa kokouksessa Brysselissä, mitkä maat liittyvät yhteiseen talous- ja rahaliittoon Emuun sen alusta 1. tammikuuta 1999.
(STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.