Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Sakari Kuosmanen paljastaa parhaat grillivinkkinsä: ”Pallogrillimiehet ovat kovimpia”

Shutterstock
Julkaistu 20.07.2017 14:10

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: SUOMEN ASUNTOMESSUT

Näyttelijä Sakari Kuosmanen on henkeen ja vereen grillimies. Grillaus on hänelle intohimo ja taidetta. Onpa hän jopa tuomaroinut pakkasgrillauksen MM-kisoja.

Kaupallinen yhteistyö: Suomen Asuntomessut

Kuten monen suomalaisen miehen, myös Sakari Kuosmasen lempigrilliherkku on makkara. Tänä kesänä Kuosmasen grillissä ovat etenkin kypsyneet raakamakkarat.

– Ketsuppia, kanelia, öljyä, hunajaa. Siitä syntyy täydellinen makkarakastike. Grillauksessa pitää käyttää mielikuvitusta ja kokeilla uusia raaka-aineita ja yhdistelmiä. Lähes mitä vain voi grillata, Kuosmanen vinkkaa.

Kuosmanen vierailee keskiviikkona 20.7. ja torstaina 27.7. Mikkelin Asuntomessuilla musisoimassa ja grillaamassa. Grillissä Asuntomessuilla kypsyy tuore ruodoton kuha ja kukkakaali al dente.

– Kuha paistetaan voissa parilalla. Kukkakaali keitetään al denteksi ja päälle lisätään voisulaa, parmesanraastetta ja mustapippuria. Lisukkeeksi leipää, jota on kevyesti grillattu.

– Tämän hetken villitys on itsetehdyt hampurilaispihvit ja erityisesti kuubalainen hampurilainen, frita cubana, Kuosmanen jatkaa.

lehdistöpäivä 188
Mikkelin Asuntomessuilla grillit muodostavat pihakalusteiden kanssa tyylikkään kokonaisuuden.MTV

Näillä Sakari Kuosmasen grillivinkeillä et voi epäonnistua:

1. Hyvät raaka-aineet

Tuoreus, monipuolisuus, kotimaisuus. Niistä on Kuosmasen mukaan hyvät raaka-aineet tehty. Kala on parhaimmillaan, kun se on itse pyydettyä. Jos raaka-aineita ei voi itse kerätä tai pyydystää, ne kannattaa hankkia mahdollisimman tuoreina kauppahallista.

2. Etukäteisvalmistelu

Ennen kuin grillaus aloitetaan, kaikkien raaka-aineiden tulee olla käsiteltyinä, pilkottuina ja valmiina grilliin. Grillin ollessa kuumana, aikaa ei ole enää hukattavaksi pilkkomiseen ja öljyämiseen.

BBQ-asenne

Kuosmasen mukaan grillaamisessa pitää muistaa myös BBQ-asenne: Hyvää musiikkia, rento fiilis, tarpeeksi chiliä. Grillauksen tulee olla suunnitelmallista, kaiken valmiina ja ajoituksen kohdallaan.

3. Oikeat välineet

Grillata voi hiiligrillillä, pallogrillillä, kaasugrilillä, sähkösavustimilla, valurautapadoilla. Kuosmasen ehdoton suosikki on kuitenkin hiiligrilli.

– Pallogrillimiehet ovat kaikista kovimmat, vakuuttaa Kuosmanen.

4. Oikea ajoitus ja lämpötila

Pahin moka grillaamisessa on väärä ajoitus: Ollaan liian hätäisiä ja eikä odoteta parhainta mahdollista hiillosta.

– Usein vasta, kun ruoka ollaan jo syöty, huomataan, että paras hiillos olisi vasta silloin.

5. Tarkkuus ja kärsivällisyys

Kypsyysasteiden on oltava oikeat, jotta saadaan paras mahdollinen lopputulos. Tämä vaatii keskittymistä.

– Liian monesti otetaan pari bisseä ja aletaan heittää tikkaa, ja näin unohdetaan vahtia grilliä ja lämpötilaa, Kuosmanen toteaa

6. Siivoaminen

Lika lähtee parhaiten grillistä heti, kun se puhdistetaan kuumana öljyllä tai silavalla. Näin laitteet pysyvät puhtaina ja niiden käyttöikä pitenee.

– Meillä kotona tulee heti pyyhkeitä, jos grillauksen jälkeen ei olla siivottu kunnolla, Kuosmanen naurahtaa.

Asuntomessut ovat poikkeuksellisesti auki torstaina 20.7. kello 22 saakka. Illan aikana Samuli Kuosmasen lisäksi alueella viihdyttää Jari Sillanpää. Hanki liput ennakkoon täältä. 

Lisää aiheesta:

Grilliruokaa edullisesti: Viisi vinkkiä, joilla säästät rahaa grillatessaOletko jo hurahtanut? Suomalaiset lihamestarit povaavat kesän kovinta grillihittiä: "Näet mehevät grillilihat, kuulet rauhoittavan tirinän, tunnet huumaavan tuoksun"Ammattilainen paljastaa: Jos haluat oikeasti hyvän ja laadukkaan grillin, tämän verran sinun täytyy siitä minimissään maksaaBanaania ja pitsaa grilliin! Ota haltuun tulevan grillikauden kuumimmat vinkitGrillauksen Suomen mestari muistuttaa yleisestä grillausmokasta – ”muuten kaikki hyvät lihasnesteet valuvat leikkuulaudalleSuomen parhaat grillaajat jakoivat vinkkinsä – näin onnistut joka kerta!
KesäGrilliLomaLifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Kesä
  • ti16:15
    Sää

    Nyt sataa kuin kesällä – sitten Suomi halkeaa kahtia

  • 22.10.15:24
    Liikenneonnettomuudet

    Lahden kolarisuman syyt selvillä

  • 23.9.10:50
    Sään pyörteissä

    Ensilumi on mätkähtänyt jopa elokuussa – näin se yleensä sataa eri puolilla Suomea

  • 17.9.12:22
    Kirjastot

    Jos kävit kesällä Kumpulan maauimalassa, kirjastokorttisi saattaa nyt olla tässä pinossa: "Ihan uusi ilmiö"

  • 11.9.18:24
    Sinilevä

    Syke: Kesän sinilevähavaintojen huippu ollut tällä viikolla