Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomen parhaat grillaajat jakoivat vinkkinsä – näin onnistut joka kerta!

Shutterstock
Julkaistu 15.07.2016 14:55

MTV LIFESTYLE

Grillauksen SM-voittajat jakoivat parhaat grillausvinkkinsä. 

Tasapainoisen, selkeän annoksen valmistaminen ei aina ole helppoa. Kun soppaan lisätään tiukka aikataulu, olan yli tirkistelevä yleisö ja tuomareiden valitsemat yllätysraaka-aineet, lähes kenen tahansa kämmenet hikoavat. Grillauksen Suomen mestaruuskilpailun finaalissa haasteen selätti parhaiten rovaniemeläinen Jani Eskelinen, joka julistettiin grillauksen viralliseksi Suomen mestariksi. Toiselle sijalle kilpailussa ponnisti Nikke Häggström Salosta ja kolmannelle Emma Paatero-Korhonen Mikkelistä.

Kysyimme kolmelta parhaalta grillaajalta vinkkejä hyvään grillaukseen. 

1. Mausta maltilla

Liha ja kasvikset kannattaa maustaa yksinkertaisesti. Itse tykkään käyttää paljon yrttejä. Lisäksi chiliä, valkosipulia, öljyä ja suolaa, niin hyvä tulee. Jos liha on marinoitu etukäteen, ylimääräinen marinadi kannattaa pyyhkiä pois senkin takia, ettei pinta pala.
– Jani Eskelinen, grillauksen Suomen mestari 2016  

2. Satsaa työpisteeseen

Grillaamisessa on yleensä ruuanlaiton lisäksi kyse läheisten kanssa seurustelusta. Hetkestä kannattaa tehdä miellyttävä järjestämällä työpiste mahdollisimman toimivaksi, valmistelemalla raaka-aineet etukäteen ja keräämällä tarvittavat välineet kerralla valmiiksi keittiössä.
– Nikke Häggström, grillauksen Suomen mestaruuden 2. sija  

3. Kokeile rohkeasti uutta

Kehotan yhdistelemään rohkeasti erilaisia proteiineja ja lisukkeita ja kokeilemaan uusia raaka-aineita ja mausteita. Perhe antaa paljon anteeksi, vaikkei aina menisikään ihan putkeen! Kannattaa kokeilla grillihedelmäsalaattia, esimerkiksi nektariini ja hunajameloni sopivat siihen mainiosti. Salaatin voi syödä sellaisenaan tai maustaa vaikkapa hunajalla, dijon-sinapilla, öljyllä, suolalla ja pippurilla.–   


Emma Paatero-Korhonen, grillauksen Suomen mestaruuden 3. sija

Lähde: Lidl

Lisää aiheesta:

Kari Aihinen muistuttaa: Älä tee näin, kun grillaat kasviksiaOletko jo hurahtanut? Suomalaiset lihamestarit povaavat kesän kovinta grillihittiä: "Näet mehevät grillilihat, kuulet rauhoittavan tirinän, tunnet huumaavan tuoksun"Näin grillaat kasvikset oikein – muista kaksi nyrkkisääntöäBanaania ja pitsaa grilliin! Ota haltuun tulevan grillikauden kuumimmat vinkitSakari Kuosmanen paljastaa parhaat grillivinkkinsä: ”Pallogrillimiehet ovat kovimpia”Haluatko grillata täydellisen pihvin? Näin yksinkertaiset mausteet riittävät!
GrillausKesäMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Grillaus
  • 21.7.12:37
    Tulipalot

    Vältä yleinen sammutusmoka, jos grilli leimahtaa

  • 14.7.17:28
    Kesämyytit

    Onko kasvisten grillaaminen folion sisällä terveellisempää?

  • 6.7.17:27
    Ruoka

    Mausteseos, joka haastaa marinadit – tulee todella maukasta broileria!

  • 24.6.10:53
    Ruoka

    4 asiaa, jotka jokaisen kanaa grillaavan tulee huomioida

  • 22.6.12:38
    Kierrätys

    Kierrätätkö hanapakkauksen oikein? Näin lajittelet juhannusjätteet