Grillikaupoilla on syytä huomioida omat ruoanlaittotarpeet ja ajankäyttö sekä panostaa laatuun. Hankittua grilliä kannattaa muistaa huoltaa säännöllisesti, jotta sen käyttöikä pitenee.
Huomenta Suomi Extrassa keskusteltiin grillityyppien eroista ja perinteisimmistä virheistä, joita suomalaiset tekevät grillatessaan. Koko keskustelun voit katsoa pääkuvan videolta.
Suomen myydyin grillityyppi on kaasugrilli, jonka suosio perustuu kaasun nopeuteen ja tehokkuuteen, kertoo Raision Kuninkojan K-Raudan myyjä Tero Trober.
Sekä Trober että grillausguru Marko "Poppamies" Suksi tunnustautuivat kuitenkin pallogrillin ystäviksi.
– Hiilillä saat enemmän makua ruokaan. Varsinkin jos haluaa tehdä pidempiä kypsennyksiä, niin hiilillä saa mehevämmän ja maukkaamman lopputuloksen. Yksi trendeistä on amerikkalaistyylinen low & slow -valmistus, eli ruoka tehdään matalassa lämpötilassa savustamalla. Tähän hiiligrilli sopii huomattavasti paremmin.
Miten valita sopiva grilli
Grillikaupoilla on ensisijaista pohtia, mitä itse hakee grillaamiselta, monelleko grillillä tehdään ruokaa ja kuinka aktiivinen ylipäätään on ruoanlaitossa. Hiiligrillin kanssa ruoanlaittoon tarvitsee hieman enemmän aikaa, kun taas kaasugrillillä ruoan saa nopeammin valmiiksi.
– Jo olet ajatukselta sellainen, että ruoan pitää olla valmista kun tulee nälkä, niin ota silloin kaasugrilli. Se on vähän kuin sähkölämmitteinen kiuas: napista päälle ja se on hetken päästä lämmin, Trober sanoo.

