Mainos

SAK:n puheenjohtajakisa on kahden kauppa

SAK

Palkansaajakeskusjärjestö SAK:n puheenjohtajakisa kuumenee kahden pääehdokkaan välillä.

Vahvimmilla Lauri Ihalaisen manttelinperijöiksi ovat SAK:n edunvalvontajohtaja Lauri Lyly ja Paperiliiton liittosihteeri Petri Vanhala. Ehdolla on myös Metallityöväen liiton jäsen Jorma Jurmu.

Kaikki puheenjohtajaehdokkaat olivat tänään SAK:n valtuuston tentattavina Helsingin työväentalon suljettujen ovien takana. Salamyhkäisyyttä selittävät järjestöön kuuluvien liittojen tulehtuneet välit.

Erityisesti PAMin puheenjohtaja Ann Selin on arvostellut ankarasti teollisuusliittoja, jotka ilmoittivat tukevansa Petri Vanhalaa, mikä sai Selinin luopumaan omasta kaavaillusta ehdokkuudestaan. Kiukuttelu jatkuu nyt kulisseissa, ja Selin tukee Lauri Lylyä.

Tähän asti SAK:n johtajavalinta on ratkaistu aina demarien valtuustoryhmässä, mutta Lyly kannattajineen haluaisi muuttaa käytäntöä.

- SDP:n ryhmä varmaan valmistelee asiaa, mutta SAK:n valtuuston pitäisi tehdä valinta, koska koko SAK:lle valitaan puheenjohtaja, Lyly toteaa.

Muutoksen arveltaisiin suosivan Lylyä. Vanhala ei halua ottaa kiistaan kantaa.

- Järjestö näkee, mikä on liikkeelle parasta, Vanhala sanoo.

Paitsi kabineteissa, puheenjohtajakisaa käydään myös mielikuvilla. Vastakkain ovat kokemus ja uudistus.

- Itse toivon tietenkin, että kokemus ja se, mitä on näyttänyt aikaisemmalla tekemisellään sekä persoona näyttäisivät, kenet valitaan, toteaa Lyly.

Vanhala toivoo, että valinta tehdään uudistuksen näkökulmasta.

- Jos edustajat haluavat liikkeen, joka uudistuu ja halutaan jatkuvuutta myös siihen, että nuoret kiinnostuvat, niin vaaka voi liikkua minuun päin, Vanhala arvioi.

SAK:n uusi puheenjohtaja valitaan toukokuun puolivälissä.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.