SAK:n Eloranta vaatii perussuomalaisilta vastauksia työelämäkysymyksiin: "Riikka Purra, äänestäjillä on oikeus tietää"

Pitäisikö kiky-maksut palauttaa työnantajille? Näin Marin, Purra ja Orpo vastaavat 2:36
Pitäisikö kiky-maksut palauttaa työnantajille? Näin Marin, Purra ja Orpo vastasivat keskiviikkona MTV:n vaalitentissä

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta vaatii perussuomalaisilta vastauksia ammattiliittojen työelämäkysymyksiin.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kertoi viime keskiviikkona MTV Uutisten vaalitentissä, että perussuomalaiset  vastustavat kiky-maksujen palauttamista takaisin työnantajien maksettavaksi.

SAK:n mukaan perussuomalaisten vastaus oli täysin toinen kaksi kuukautta sitten (2.2.), kun  SAK:n ja sen ammattiliittojen Vaalistaja-äänestysaktivointikampanja kysyi eduskuntapuolueilta vastausta samaan kysymykseen.

Perussuomalaisten puoluetoimiston virkailija Matti Putkonen kertoi torstaina, että hän oli laatinut kiky-maksuja koskevan vastauksen puolueen kannasta SAK:n kyselyyn. Hän sanoo olleensa henkilökohtaisesti sitä mieltä, että kiky-maksut voitaisiin siirtää työntekijöiltä takaisin työnantajien maksettavaksi. Hän totesi, ettei ollut kysynyt kantaa puoluejohdolta vastatessaan kiky-kysymykseen.

Eloranta vaatii edelleen selvyyttä perussuomalaisten näkemyksiin. 

– Liittojen jäsenillä ja äänestäjillä ylipäätään on oltava tieto puolueiden keskeisistä kannoista ennen varsinaista vaalipäivää. Nyt on saatava vastauksia, Eloranta perää.

– Palkansaajat painivat toimeentulo-ongelmien kanssa, koska hinnat ja korot ovat nousseet. Kiky-maksujen siirto vahvistaisi erityisesti pieni- ja keskituloisten ostovoimaa. Perussuomalaisten vaalilupaus asiasta ei pitänytkään paikkaansa. Puolue on antanut myös koko joukon muita lupauksia. Ammattiliitot ovat perustellusti kysyneet varmistusta niihin. Riikka Purra, äänestäjillä on oikeus tietää, Eloranta jatkaa.

SAK:n mukaan useampi ammattiliitto on kysynyt eilen ja tänään perussuomalaisilta kantaa puolueen muihin työelämälinjauksiin. SAK:n mukaan Purra ei ole vastannut liittojen tiedusteluihin.

– Perussuomalaisten vastaus kiky-maksuun ei pitänyt paikkaansa. Nyt ammattiliittojen jäsenillä on huoli ja epävarmuus muiden annettujen lupauksien suhteen. Merkittävin on varmasti kysymys siitä, tuleeko uusi työntekijöiden elämää kurjistava kilpailukykysopimus, Eloranta kysyy.

Lue myös:

    Uusimmat