Mainos

Sairaanhoitopiirin työntekijä mollasi potilaita Facebookissa

Työnantajat suhtautuvat entistä nuivemmin Facebookin käyttöön työaikana. Yhä useampi työnantaja estää teknisesti sosiaalisen median käytön työpaikalla.

Keskisuomalaisen mukaan esimerkiksi Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on lisännyt Facebookin kieltolistalle. Kieltoon päädyttiin, kun selvisi työntekijän haukkuneen potilaita Facebook-sivustollaan.

- Joku valitettavasti kirjoitteli siellä omiaan, vaikka potilashoidon kulmakivi on luottamus. Potilaista oli vitsejä ja oikeista hoitotapauksistakin siellä oli puhetta, kertoo sairaanhoitopiirin tietohallintajohtaja Martti Pysäys Keskisuomalaiselle.

Tapauksen vuoksi Facebookiin pääsy evättiin kaikilta sairaalan tietokoneilta, lukuun ottamatta potilaiden koneita.

- Jotkut kaipailivat sitä takaisin, mutta me halusimme tehdä näkyvästi selväksi, että työhön liittyviä tietoja ei levitellä netissä. Enkä todellakaan millään keksi, mihin tätä verkkoyhteisöä tarvitaan työtehtävien hoitamisessa, Pysäys toteaa.

Myös Youtube yritysten kieltolistoilla

Suurista työnantajista myös Metso-konserni on estänyt sosiaalisen median käytön työpaikalla käytännössä aina.

Toinen yritysten kieltolistalle päätynyt sivusto on videopalvelu Youtube, jonne pääsyn työntekijöiltä on estänyt ainakin Kela ja Eniro.

Elinkeinoelämän keskusliitosta kerrotaan, että sosiaalisen median käytön pelisääntöjä luodaan parhaillaan. Monet työnantajat ovat Keskisuomalaisen mukaan ottaneet liittoon yhteyttä kysyäkseen, miten sosiaalisen median suhteen tulisi toimia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.