Sairaalassa oli täyttä – viisiviikkoinen tyttö menehtyi äitinsä syliin kotona: "En anna itselleni koskaan anteeksi, että nukahdin"

Viisiviikkoinen vauva oli kärsinyt jo kolme viikkoa hengitysvaikeuksista. Äidin mukaan vauvaa ei otettu sairaalaan, koska se oli täynnä. Seuraavana päivänä vauva kuoli.

Tammikuun 31. päivänä kanadalainen Tessa McAllister, 34, kävi viisiviikkoisen tyttärensä Blayke Hay-McAllisterin kanssa sairaalassa, jossa vauva määrättiin röntgeniin ja hänestä otettiin erilaisia näytteitä. Blaykella todettiin flunssavirus RS, joka on tavallinen virus niin aikuisilla kuin lapsilla, mutta voi aiheuttaa hengenvaaran vastasyntyneille.

Huolimatta siitä, että vauva oli äidin mukaan ollut jo kolme viikkoa kipeänä, kärsinyt hengitysvaikeuksista ja nähnyt viisi lääkäriä, heidät lähetettiin kotiin. Kaksi päivää myöhemmin, 2. helmikuuta, viisiviikkoinen vauva kuoli äitinsä käsivarsille perheen kotona Miramichissa.

– Hieroin hänen kättään ja se tuntui tavallista kylmemmältä. Menin paniikkiin. Kahmaisin hänet syliini ja aloin parkua, Tessa kertoo.

"Luotin, että vauva selviäisi yön yli"

Tessa kuitenkin uskoo, että hänen tyttärensä olisi voinut selvitä, jos heidät olisi päästetty sairaalaan ajoissa. Kuultuaan tulokset 1. helmikuuta äiti oli vaatinut, että Blayke otetaan sairaalahoitoon.

Tessan omalääkäri Hans oli soittanut Miramichin sairaalaan, mutta sieltä kerrottiin sairaalan ylittäneen jo kapasiteettinsa. Tessa olisi päässyt sairaalaan, jos hän olisi odottanut influenssapotilaita täynnä olevassa ensiavussa, mutta äidin mielestä se ei ollut oikea tapa toimia.

Tessa kertoo, että lääkäri kehotti häntä tuomaan lapsen seuraavana päivänä kello yksitoista takaisin vastaanotolle.

– Hän oli ollut lääkärini 34 vuotta ja luotin häneen. He sanoivat, ettei hänelle ollut tilaa. Joten luotin, että vauva selviäisi yön yli.

"En anna itselleni koskaan anteeksi"

Ambulanssi piti kutsua kuitenkin jo viisi tuntia aikaisemmin hakemaan pieni tyttö, joka oli kuollut yön aikana. Tessa oli nukahtanut yöllä puoli viiden aikaan sylissään Blayke, joka piti äidin sormesta kiinni, kuten tavallista.

Herättyään äiti yritti elvyttää lastaan, mutta jo ennen ensihoitajien saapumista hän tiesi, että oli liian myöhäistä.

– Kuolleen tyttäreni pitäminen…. En koskaan saa sitä kuvaa pois mielestäni. En anna itselleni koskaan anteeksi, että nukahdin.

"Me kamppailemme"

Tessa ja lapsen isä Cody Hay ovat tavanneet myös sairaalan johtoa vaatien selityksiä. Miramichin sairaalasta kerrotaan, että tapausta selvitetään ja että sairaalasta löytyy aina tilaa apua tarvitseville.

Tessan mukaan heille sanottiin, ettei Blayken ottamiselle sairaalaan viruksesta johtuen olisi pitänyt olla mitään estettä. Viranomaisilla ei kuitenkaan ole vastausta, miksi vauvaa ei otettu sairaalaan.

– Siitä on kulunut kuukausi ja meillä ei ole yhtään vastausta. Joku ei tehnyt työtään kunnolla sairaalassa. Eikä syy ole vain sairaalassa. Lääkärin olisi pitänyt taistella, että hänet otetaan sisään, Tessa sanoo.

– Me kamppailemme perheenä. Meillä on kolme pientä tyttöä kotona, ja he ihmettelevät, milloin heidän pieni siskonsa tulee kotiin. Sitä on vaikea selittää.

Lähde: CBC News

***

1:16

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja