Mainos

Isä huomasi vauvan itkevän eri tavalla kuin ennen – vastasyntynyt vaivutettiin koomaan

Vaistoihin luottaminen pelasti neliviikkoisen vauvan hengen. 

Kun Stu Bonsallin pienen tytön itku alkoi yhtäkkiä kuulostaa erilaiselta kuin ennen, isä päätti lähteä käymään lapsensa kanssa lääkärillä. Pikaisen tarkastuksen sijaan tytölle diagnosoitiin hengenvaarallinen verenmyrkytystila, jonka seurauksena hänet vaivutettiin kolmeksi päiväksi koomaan. Onneksi isä luotti vaistoihinsa, sillä jo muutaman minuutin viivyttely olisi saattanut maksaa neljä viikkoa vanhan Megan-tytön hengen. 

– Olisin voinut helposti olla tekemättä mitään. Peläten, että ylireagoin. Mutta tekoni pelasti Meganin hengen, isä kertoo.

– Tiedän, että kaikki vauvat itkevät, en ole tyhmä. Mutta vaistoni sanoivat jonkin olevan vialla ja halusin lääkärin tutkivan hänet.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kokemuksesta oppineena Bonsall kehottaakin kaikkia huolestuneita vanhempia käymään lääkärillä aina kun siltä tuntuu – se voi parhaimmassa tapauksessa pelastaa lapsesi hengen.

Vanhemmat eivät voineet tehdä muuta kuin odottaa

Vuosi sitten sattunut tapahtumaketju sai alkunsa, kun Bonsall palasi töistä kotiin, jossa häntä odotti oudosti ääntelevä neliviikkoinen vauva. Isän huoli kasvoi entisestään, kun hänen vaimonsa Tracy Bonsall kertoi vauvan itkeneen kyseisellä tavalla jo muutaman tunnin ajan. Läheiseen sairaalaan ajettuaan perhe sai kuulla huonot uutiset.

– Meille kerrottiin hänen olevan vakavasti sairas, ja että hänet laitettaisiin koomaan. Se oli pelottavaa, Bonsall kertoo.

Tätä ennen Megan täytyi kuitenkin siirtää ambulanssilla tehohoitoon toiseen sairaalaan, jossa hänelle suoritettiin myös joukko kokeita. Pian vastasyntyneiden tehohoitoon päästyään diagnoosi hengenvaarallisesta verenmyrkytyksestä varmistui ja hoito päästiin aloittamaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vanhemmat eivät voineet tehdä muuta kuin odottaa. Koomaan vaivuttaminen ja lääkkeiden aikaan saama turvotus olivat vanhemmille kauheaa katsottavaa, mutta jo muutamassa päivässä tytön kunto parani silmin nähden. Kolmen päivän koomassa olon jälkeen tyttö herätettiin, ja vain viikko sairaalan saapumisen jälkeen perhe pääsi jälleen takaisin kotiin.

Se, mistä tyttö oli verenmyrkytyksen saanut, jäi mysteeriksi. Tärkeintä on kuitenkin on, että tyttö sai nopeasti apua ja selvisi hyvin rankasta koettelemuksesta. Hengenvaarallisesta kokemuksesta huolimatta Megan on nyt terve ja iloinen yksivuotias tyttö – kiitos isän ja lääkäreiden nopean toiminnan.   

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.