Sairaalaklovni lähetyksessä: Emme paranna vaan tuomme iloa kivun keskelle

Suomessa jo kymmenen vuoden ajan toimineet sairaalaklovnit tuovat iloa vakavasti sairaiden lasten elämään. Sairaalaklovnit ry:n perustaja Lilli Sukula-Lindblom vieraili Studio55.fi-lähetyksessä perehdyttämässä katsojat sairaalaklovnien hellyttävään työhön.

Klovnit saapuvat sinne, missä lapsi on, sairaalaan ja sen käytäville. Vastaanotto on ollut positiivinen.

– Tuntuu, että olemme jo osa sairaalan henkilökunnan porukkaa, ja kyllä meistä tykätään. Onneksi on myös ollut paljon tilanteita, joissa henkilökunta uskaltaa pyytää meitä mukaan rauhoittamaan ja auttamaan tilanteissa, kertoi Lilli Sukula-Lindblom Studio55.fi-lähetyksessä.

– Aika sairaalassa voi olla lapselle tylsä, pitkästyttävä ja kivuliaskin. Ajatus on se, että me tuomme sairaalan keskelle vähän iloa.

Klovniparit kiertävät osastoilla ja tuovat helpotusta kivuliaisiin tilanteisiin, mutta tilanteet voivat olla hankalia myös klovneille. Pyyntö voi tulla terminaalihoidossa olevan pikkupotilaan luokse.

– Lähtökohtamme on, että emme halua auttaa, parantaa emmekä sääliä ketään. Me olemme ammattilaisia siinä hetkessä. Olemme viimeiseen henkäykseen saakka mukana sen terveen osan sairaan lapsen elämässä.

Surua ei voi oikaista

Klovnit ovat kuin yhtä suurta perhettä keskenään, ja kivuliaat kokemukset jaetaan yhdessä.

– Surua ei voi oikaista, se on käytävä läpi. Toki meillä on ikävä lapsia, ja heistä tulee meille hyvin läheisiä. Mutta silloin meillä täytyy olla mahdollisuus puhua, ja olemmekin sairaalapappien kanssa käyneet läpi suruasioita.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta, mitä muuta Lilli Sukula-Lindblom kertoi Studio55.fi-lähetyksessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja