Mainos

Saippuakuplataiteilija menetti omaisuutensa kaupungin vuoksi – Sauri: "Tämä on mystinen juttu"

Brittiläisen saippuakuplataiteilijan Sam Wilsonin teltta ja tavarat katosivat kaupungin toimesta Helsingin Sompasaaressa pari viikkoa sitten. Erikoinen tapahtumaketju sai liikkeelle jopa Helsingin apulaiskaupunginjohtajan.

Näyttävillä saippuakuplaesityksillään kaiken ikäisiä ilahduttaneen brittimiehen Sam Wilsonin sosiaaliseen mediaan jakama päivitys kohtelustaan Helsingissä nousi otsikoihin muutama päivä sitten.  

Ilta-Sanomat ja Inktank.fi -julkaisu kertoivat tapahtumaketjusta, jonka myötä Wilson menetti sekä esiintymisvälineensä että asumuksensa.

Suomeen matkustanut Wilson kirjoitti Facebook-päivityksessään, kuinka leiriytyi tutun vinkistä Sompasaareen. Hän luuli, että alueelle voisi leiriytyä jokamiehenoikeuksien ansiosta.

Uhkaili nälkälakolla

Toisin kuitenkin kävi.

Erään kauppareissun jälkeen mies sai huomata, että hänen telttansa ja koko omaisuutensa oli kadonnut. Soitettuaan poliisille miehelle kerrottiin, että siivouksen taustalla oli Helsingin kaupunki, joka purkaa laittomilla paikoilla olevia telttarakennelmia.


Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Asiasta suivaantunut koditon ja rahaton Wilson kirjoitti tulikivenkatkuisen päivityksen asiasta Facebookiinsa, eikä kestänyt kuin hetki, kun kommenttikenttä täytti sympatisoivista ihmisistä.

Wilson uhkaili jopa nälkälakon aloittamisella, mikäli kaupunki ei tee mitään löytääkseen hänen kadonneet tavaransa tai korvaa niitä.

Sana sanaa  vastaan 

Joku oli linkannut myös somessa aktiivisen Helsingin apulaiskaupunginjohtajan Pekka Saurin keskusteluun, jolta tivattiin outoa menettelyä ja vaadittiin ratkaisuja.

– Olen tavannut Wilsonin eilen kahteen kertaan ja keskustellut hänen kanssaan kadonneista tavaroista, Sauri kertoo perjantaina.

Sauri on käynyt keskusteluja laittomia leirejä purkavan firman kanssa. Kaupungin linjaus on, että purkamisesta ilmoitetaan vuorokausi etukäteen, jotta ihmiset ehtisivät kerätä tavaransa ajoissa. Jostain syystä Wilsonille ei tieto ikinä kiirinyt.

– Tämä on mystinen juttu, sillä Wilson sanoi minulle, ettei siellä ollut mitään lappua. Se on selvä, että kyseessä on luvaton leiri, ja kaupunki purkaa niitä. Yritys, joka tekee purkuja, sanoi minulle, että lappu purkamisesta oli jätetty paikan päälle. Tässä on nyt kaksi versiota tilanteesta, Sauri äimistelee.

Lista tavaroista

Tilanne kuitenkin halutaan ratkaista ja todennäköisesti Wilson saa korvauksia menetetyistä tavaroistaan.

Saurin käsityksen mukaan ainakin teltta, makuupussi, trangiakeitin sekä saippuakuplatarvikkeet katosivat putsauksen mukana taivaan tuuliin.

– Hänellä on ilman muuta oikeus korvauksiin menetetyistä tavaroista, ja pyysin häntä tekemään listan ja arvion siitä, mitä on hävinnyt.  Vielä hän ei ole sitä toimittanut sitä tänne Rakennusvirastoon.

Maailmalla ihastusta herättäneen Wilsonin saippuakuplaesitykset saattavat sunnuntain Helsinki-päivässä silti jäädä väliin, sillä vaikeasti saavutettavia erikoiskuplatarvikkeita pitää tilata verkon kautta. 

Harmi on varmasti iso myös Wilsonille itselleen.

– Taloudellisesti tämä ei välttämättä yllä suuriin summiin, mutta tässä on varmasti periaattellinen kysymys mukana, Sauri lisää.

MTV Uutiset ei tavoittanut Wilsonia kommentoimaan asiaa useista yrityksistä huolimatta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.