SaiPan kanukkipakki mokasi karmealla tavalla viime minuuteilla – Ilves rynni puolivälieriin

Ilves kukisti SaiPan maalein 4–2 jääkiekon SM-liigan ensimmäisen pudotuspelikierroksen ratkaisuottelussa. Ilves jatkaa puolivälieriin otteluvoiton 2–1.

Ilveksen varakapteeni Teemu Rautiainen astui isosti esiin ottelun kolmannessa erässä 2–2-tasatilanteessa. Ensin hän oli rouhimassa kiekkoa SaiPa-maalivahti Frans Tuohimaan patjoista maaliin. Mahdollista osumaa tarkasteltiin videolta, kunnes seurasi tuomio: ei maalia.

Rautiaista poikittaisella mailalla taklannut SaiPa-puolustaja Markus Kojo sai kuitenkin kahden minuutin jäähyn, ja Rautiainen käytti ylivoiman hyväkseen. Upea rannelaukaus saatteli kiekon vasemmalta laidalta maaliin ja Ilves siirtyi 3–2-johtoon.

Ottelun sinetti syntyi ajassa 57.03, kun SaiPan kanadalaispuolustaja Brenden Kichton antoi puolustusalueella karmean harhasyötön suoraan Joona Ikosen lapaan. Ikonen ei erehtynyt, vaan rankaisi kylmästi ja tälläsi 4–2-loppulukemat.

Ilveksen muut maalit ottelussa tekivät Eemeli Suomi ja Mark Flood. SaiPasta kauden päätöspelissä osuivat Topi Nättinen ja Robin Salo