Tampereen ratkaisuottelussa draamaa: Ilveksen mahdollinen johtomaali hylättiin – sama mies iski heti hyväksytysti

Ilveksen mahdollista johtomaalia tarkasteltiin pitkään videolta kolmannessa erässä jääkiekon SM-liigan ensimmäisen pudotuspelikierroksen ratkaisuottelussa SaiPaa vastaan. Tuomio: ei osumaa.

Teemu Rautiainen nousi tilanteessa maalille ja survoi kiekkoa väkisin SaiPa-maalivahti Frans Tuohimaan patjoissa. SaiPa-puolustaja Markus Kojo myös työnsi Rautiaista Tuohimaata päin.

Patjoihin tuli rouhimaan myös Ilveksen Joona Ikonen. Pitkän videotarkastelun jälkeen seurasi tuomio: ei maalia.

Nopeasti perään Rautiainen osui kuitenkin hyväksytysti Markus Kojon saaman kaksiminuuttisen aikana. Tarkka ranne vasemmalta laidalta maalilta saattoi kiekon verkon perukoille. Ilves siirtyi osuman turvin 3–2-kotijohtoon.

Rautiaisella on nyt ottelusta pelistä tehot 1+1 – hän tarjoili ensimmäisessä erässä lätyllään Ilveksen 1–0-maalin.

Ottelun voittaja jatkaa puolivälieriin, sillä voitot olivat ennen tätä iltaa 1–1.