"Sain tietää perheeni kuolemasta Facebookista" – Urheilija passitettiin kotiin kesken pelimatkan, syy selvisi karmivalla tavalla lentokentällä

Blake Bivens kertoi sunnuntaina virginialaiseen kirkkoon kokoontuneille ihmisille karmivasta perhetragediasta, joka sattui viime elokuussa.

Baseballin MLB-liigassa pelaavan Tampa Bay Raysin organisaatioon kuuluva Bivens, 24, pelaa syöttäjänä Pohjois-Amerikan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Montgomery Biscutsin riveissä.

Bivens muistaa ikuisessti viimekesäisen pelimatkan Chattanoogaan, Tennesseen osavaltioon. Hänet oli passitettu kotimatkalle, mutta kukaan ei kertonut syytä.

Lentoa odottaessaan Bivens alkoi etsiä vihjeitä Facebookista – ja löysi sieltä kammottavan uutisen.

– Ensimmäinen otsikko, jonka näin, kertoi pienen lapsen ja kahden naisen kuolleen. Tiesin välittömästi, että kyse oli perheestäni, Bivens kertoi muun muassa ESPN:n mukaan.

– Sain tietää perheeni kuolemasta Facebookista. Aloin huutaa keskellä lentokenttää.

Bivensin Emily-vaimo, 25, heidän 14 kuukauden ikäinen Cullen-lapsensa ja tämän 62-vuotias isoäiti Joan, Bivensin anoppi, olivat kuolleet kotonaan henkirikosten uhreina.

Poliisi pidätti teosta Bivensin lankomiehen, hänen kuolleen vaimonsa 19-vuotiaan pikkuveljen Matthew Bernardin. Mielenterveysongelmista kärsinyttä Bernardia syytetään kolmesta murhasta ja ampuma-aserikoksesta. Esitutkinnan perusteella murhiin saattoi liittyä lisäksi uskonnollisia motiiveja.

Bernard oli ilmestynyt murhapäivän aamuna ensin naapurin ovelle, lyönyt naapuria olkapäähän ja juossut sitten pois. Hetkeä myöhemmin naapuri kuuli laukauksia.

Naapuri kiiruhti paikalle, löysi pihatieltä Joan Bernardin ruumiin ja soitti poliisille. Samalla naapuri näki Matthew Bernardin juoksevan kivääri kädessään talon takana olevaan metsään.

Kun poliisit saapuivat rikospaikalle, he löysivät talon sisältä sängystä Emily ja Cullen Bivensin, joita molempia oli ammuttu päähän. Lisäksi perheen koira löytyi kuolleena olohuoneesta.

Bernard saatiin kiinni kolmen tunnin takaa-ajon päätteeksi – alastomana. Hän odottaa mielentilatutkimukseen pääsemistä tarkasti vartioituna, sillä poliisilla on syytä epäillä, että hän saattaa vahingoittaa itseään.

– Vaikein hetki oli se, kun palasin kotiin ja kävelin lapseni makuuhuoneeseen ensimmäistä kertaa; tajusin, etten näkisi häntä enää koskaan. Se oli vaikein hetki elämässäni. Mikään ei tule koskaan vetämään vertoja sille, mitä tunsin silloin. Toisaalta tiedän näkeväni hänet vielä jonain päivänä, Blake Bivens sanoi kirkossa ja viittasi omaan uskoonsa, johon on tragediasta toipuessaan voimakkaasti tukeutunut.

Hän sanoo lukeneensa Raamatusta erityisesti Johanneksen evankeliumin 16. luvun 33:tta jaetta.

Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minussa rauha. Maailmassa te olette ahtaalla, mutta pysykää rohkeina: minä olen voittanut maailman.

– Sen lukeminen muutti kaiken. Ymmärsin, ettei tämä asia voittaisi minua tai perhettäni. Ymmärsin, että Jumala olisi kanssani ja ainoa asia, mitä minun tulee tehdä, on nauraa päin paholaisen kasvoja, koska se luuli voittaneensa.

Tampa Bay Rays varasi Bivensin neljännellä kierroksella vuoden 2014 MLB-varaustilaisuudessa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja