Saimi Hoyer avautuu kaipuustaan, joka korostui korona-aikana: "Ai kauheeta, mä herkistyn"

1:52
Ikävä Italiaan herkisti Saimi Hoyerin – kertoo parhaat vinkkinsä kotimaan matkailuun

Saimi Hoyer on joutunut kamppailemaan hotellibisneksensä kanssa Punkaharjulla.

Hotelliyrittäjä ja entisen huippumallin Saimi Hoyerin hotelli Punkaharjulla pyristelee koronapandemian vaikeuksien jälkeen. MTV Uutiset tapasi Hoyerin Porissa SuomiAreenassa, jossa yrittäjä nähtiin erään tapahtumalavan juontajana.

Hoyerin mukaan koronavuoden aikana erityisen raskasta oli, että hän joutui lomauttamaan työntekijöitään. Vaikka lomauttamiset tuntuivat kipeältä, ei Hoyerin hotellilla kuitenkaan jääty tuleen makaamaan, vaan myynti-, markkinointi sekä suunnittelutyötä jatkettiin koko vuoden ajan. 

– Uskon kovasti tähän vuoteen ja mulla on hymy hyvinkin herkässä tällä hetkellä. Syksy näyttää hyvältä, Hoyer kertoo. 

Ratkaisevinta Hoyerin hotelli- ja ravintolatoiminnalle oli, että rajoitukset hellittivät niin, että paikka saatiin jälleen avattua. Hän kertoo käyneensä jokseenkin surkuhupaisankin keskustelun SuomiAreena-viikolla Porissa erään ystävänsä kanssa, joka oli tiedustellut millä kaikilla tavoin koronapandemia on vaikuttanut Hoyeriin. 

– Sanoin, että no, tästä voidaan laskea: olen ravintoloitsija, hotellijoitsija, tapahtumatyöntekijä sekä puhuja, joka tekee itse keikkoja. Niin tästä voi laskea, kuinka kuristuksissa itsekin henkilökohtaisesti olin tämän korona-ajan ja toivon, ettei sellaista takaisin tule, Hoyer pohtii. 

– Toisaalta en voinut kauheasti myöskään valittaa, koska sain viettää korona-aikaa lasteni ja koirani kanssa metsässä ja maailman kauneimmassa huvipuistossa Punkaharjulla. Kun ystäväni soittivat iso-robalta yksiöstä ja vähän itkua tuhersivat, niin en mä kehdannut sanoa oikein muuta, kuin että mulla on kaikki ihan ok. Koska oli se luonto, jonka kanssa kommunikoia sen koko korona-ajan. 

Asia, jota Hoyer kertoo kuitenkin kaipaavansa erityisesti, ovat ystävät maailmalla. Ystävistä puhuminen saa yrittäjän tunteet voimakkaasti pintaan. 

– Ainut mitä mulla on ikävä, niin mulla on ikävä Italiaan. Mutta ehkä sekin saadaan tässä syksyllä hellittämään, ehkä pitkän ajan jälkeen pääsen sinne ystäviäni tapaamaan. Ai kauheeta, mä herkistyn. 


Yhteistyössä:

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja