Mainos

Sailas ruoskii hallitusta toimettomuudesta

Eläkkeellä oleva valtiovarainministeriön entinen valtiosihteeri Raimo Sailas moittii hallitusta suorin sanoin toimettomuudesta ja näkemyksen puutteesta.

– Hallituksen tehtävä ottaa selkeä kokonaisvastuu tilanteesta! Tässä heitellään kuin lapsille karkkia ajatuksia uusista verohelpotuksista tai väylämaksuista. Ensi pitää katsoa, ovatko järjestöt kilttejä ja vasta sitten miettiä, onko aihetta antaa karkkia, Sailas arvostelee hallitusta MTV3:n SuomiAreenassa.

Sailas kaipaa hallitukselta puheen sijaan toimia.

– Hallituksen ministerit ovat puhuneet rakenteellisista uudistuksista, mutta niitä ei ole tehty! Kevään kehysriihi oli tässä suhteessa suuri pettymys. Nyt puhutaan sitten ensi keväästä. Miksi pitää sinne lähteä? Sailas kummastelee.

Suomen talouden tämänhetkisestä tilanteesta Sailaksella on selkeä näkemys.

– Suomen tilannetta voi luonnehtia niin, että valtiovarainministeriön ja Suomen Pankin kesäkuussa julkistamat ennusteet olivat synkkiä ja sen jälkeen on tullut tilastotietoja, jotka ovat ennestään synkistäneet tilannetta, Sailas toteaa.

Suomen kansainvälisen toimintaympäristön huono tilanne synkistää kokonaiskuvaa ennestään.

– Tästä huolimatta tuntuu, että täällä ei oikein ymmärretä kuinka huono tilanne oikeastaan on, Sailas kritisoi.

Euron tilannetta Sailas pitää hankalana. Kriisi on pitkittynyt eikä helpotusta ole hänen mukaansa näköpiirissä. Euroalueen hajoaminenkaan ei ole pois suljettu vaihtoehto.

– Ei ole ihmekään, jos suomalaiset ovat alkaneet pelätä euron tulevaisuutta. Kohta on eletty neljä vuotta kriisissä. Meistä vanhemmat muistavat, ettei Neuvostoliitonkaan koskaan pitänyt hajota, Sailas toteaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.