Sähköpotkulautailuun ja pyöräilyyn promilleraja? MTV:n kyselyssä selvä tulos – Pyöräliitto eri kannalla

Reippaasti yli puolet kannattaa promillerajaa sähköpotkulautailuun ja pyöräilyyn 2:13
Reippaasti yli puolet kannattaa promillerajaa sähköpotkulautailuun ja pyöräilyyn, selviää MTV:n teettämässä kyselyssä.

Reippaasti yli puolet kannattaa promillerajaa sähköpotkulautailuun ja pyöräilyyn MTV:n teettämässä kyselyssä. 

Liikenne- viestintäministeriö on esittänyt, että raja olisi sama kuin moottoriajoneuvoilla liikkuessa eli 0,5 promillea. Tällä hetkellä sähköpotkulautailulla tai pyöräilyllä ei ole promillerajaa. 

MTV:n kyselyn perusteella naiset kannattavat promillerajaa miehiä vahvemmin. Promillerajaa kannattaa ikäryhmittäin tarkasteltuna etenkin 65-vuotiaat ja sitä vanhemmat. Tosin myös 18-24-vuotiaiden ikäryhmässä lähes puolet kannattavat promillerajaa.

Liikenne- ja viestintäministeriössä on kevään aikana käyty läpi asiaa koskevaa lausuntopalautetta.

– Suuri osa lausunnon antajista kyllä kannattaa promillerajojen asettamista pyöräilylle ja sähköpotkulautailulle. Erityisesti sen takia, että se parantaisi liikenneturvallisuutta. Monen mielestä päihteet eivät kuulu mihinkään ajoneuvoliikenteeseen, mutta osassa lausunnoista myöskin vastustettiin promillerajan asettamista, kertoo erityisasiantuntija Sofia Johansson liikenne- ja viestintäministeriöstä. 

Pyöräliiton toiminnanjohtaja Matti Koistisen mielestä promillerajaa ei tarvita pyöräilyyn.

– Jos halutaan ehdottomasti promilleraja tuoda, niin esimerkiksi 1,2 voisi olla sellainen järkevä taso. Valtaosa vakavista pyöräilyonnettomuuksista on yli 1,2 promillen humalassa tapahtuneita, koistinen toteaa.

MTV:n kyselyssä juuri kukaan ei kannata sitä, että promilleraja koskisi vain pyöräilijöitä. Kolmanneksen mielestä taas promilleraja pitäisi säätää sähköpotkulautailuun, mutta ei pyöräilyyn. 

Lue myös:

    Uusimmat