Asiantuntijan pokka petti Huomenta Suomessa, kun toimittaja kysyi, miten polkupyöräilyn promilleraja toimii muualla

Miten pyöräilyn promilleraja toimii muualla maailmassa? 1:14
Pyöräliiton toiminnanjohtaja Matti Koistisen pokka petti Huomenta Suomessa, kun toimittaja Ivan Puopolo kysyi, miten pyöräilyn promilleraja toimii Alankomaissa. Suomeen on ehdotettu samaa 0,5 promillen rajaa.

Kerroimme viime viikolla Pyöräliiton vastustavan liikenne- ja viestintäministeriön ehdotusta polkupyöräilyn promillerajasta. Sen mukaan tarvetta erilliselle promillerajalle ei ole, sillä laki kieltää jo nyt ajoneuvon kuljettamisen, jos päihtymystila vaikuttaa ajokykyyn.

Pyöräliiton toiminnanjohtaja Matti Koistinen pitää nykyistä lainsäädäntöä päihtyneenä pyöräilyn kannalta järkevänä ja toimivana.

– Niin pitkään kuin meillä sallitaan alkoholin myynti, on hyväksyttävä myös siitä aiheutuvia haittoja. Nämä kannattaa luonnollisesti minimoida. Polkupyörä on siinä mielessä järkevä väline, ettei sillä päihtyneenä liikkuessa aiheuteta yleensä vaaraa muille, Koistinen totesi tiedotteessa viime viikolla.

Koistinen vieraili tiistaina Huomenta Suomessa kertomassa Pyöräliiton näkemyksistä tarkemmin.

Kuinka promilleraja toimii esimerkiksi Alankomaissa, jossa raja on sama 0,5 promillea kuin mitä Suomeenkin on kaavailtu? Miten sitä noudatetaan ja valvotaan? Katso yllä olevalta videolta.

Koko haastattelun voit katsoa alta.

Pitäisikö polkupyöräilyyn asettaa promilleraja? 8:48
Pitäisikö pyöräilyyn asettaa promilleraja?

Huomenta Suomi nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Viikonloppuisin Huomenta Suomi nähdään kello 9-12. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

Lue myös:

    Uusimmat