Mainos

Sähkönkulutuksen kasvusta poikkeavia näkemyksiä

Elinkeinoministeriö ja teollisuus ovat jyrkästi eri mieltä siitä, kuinka paljon Suomessa kulutetaan sähköä ensi vuosikymmenellä.

Elinkeinoministeriö vetää sähkön kulutuksen ennusteita jyrkästi alaspäin talouskasvun hidastumisen takia.

Teollisuus ei ole kuitenkaan leikkaamassa omia arvioitaan sähkön kulutuksen kasvusta. Teollisuus pitää kiinni viimesyksyisestä arviostaan, että sähkön kulutus kasvaa lähes 20 prosenttia.

- Me lähdemme siitä, että niiden arvioiden perusteet ovat jo aika pitkälle vanhentuneet. Tilannetta pitää nyt katsoa uusien numeroiden perusteella. Emme tule käyttämään niin korkeaa kulutusarviota, työ- ja elinkeinoministeriön energiaosaston päällikkö Taisto Turunen sanoo.

Ministeriö vetää ennusteita alaspäin, koska talouskasvu hidastuu ja se tuntuu metsä- ja metalliteollisuudessa. Turusen mukaan lisäydinvoimalle on tästä huolimatta suurta tarvetta.

Teollisuus uskoo sähkön kulutuksen reippaampaan kasvuun.

- Meillä on ollut erittäin leutoja talvia viime aikoina. Jos katsotaan vuoteen 2020 saakka, niin sinne mahtuu kovia pakkastalviakin joukkoon, toteaa Teknologiateollisuusuuden energiajohtaja Martti Kätkä.

Ainakin metalliteollisuudessa sähkön tarve kasvaa, kun Outokumpu tekee jätti-investoinnin Tornion terästehtaalle ja kaivoshankkeet etenevät Talvivaaran johdolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.