Sähköautoilija! Vältä turha kärsimys kesäreissulla

Näin ajat sähköautolla taloudellisesti 10:25
Sähköautoilu ei ole automaattisesti taloudellista. Katso videolta vinkit, kuinka voit hyödyntää sähköauton ominaisuuksia pitääksesi kulutuksen aisoissa ja maksimoidaksesi toimintamatkan.

Kun kesän automatkalle lähtee sähköautolla, on kuljettajana sekä matkustajien hyvä pitää mielessä muutama asia, jotka eivät välttämättä tule polttomoottoriautoihin tottuneelle samalla tavalla mieleen.

Sähköautojen suosion kasvaessa tien päällä on aiempaa enemmän hieman erilaisen autoilun perusasioita opettelevia kuljettajia.

Vahinkokorjaamo Autoklinikka antaa tiedotteessaan vinkit niin tuoreille kuin jo vähän kokeneemmillekin sähköautoilijoille kesän ajoreissujen sujuvoittamiseksi.

Sähköautoilu kesäolosuhteissa keskellä parasta lomasesonkia onnistuu kivuttomammin, kun pitää mielessä muutaman asian.

1. Viilennä etukäteen

Kun auton viilentää valmiiksi juuri ennen lähtöä, kuluu sähköä alkumatkasta vähemmän, ja ajaminen on mukavampaa heti kotipihasta startattaessa. Sama pätee myös talvisin lämmitykseen.

2. Huomioi ruuhkat

Yleisimmillä lomaviikoilla valtaväylien varsien latausasemat ovat erityisen suosittuja pysähdyspaikkoja. Aikaa on syytä varata lataustaukoihin enemmän kuin vähemmän ruuhkaisina ajankohtina.

3. Älä jätä lataamista viimetippaan

Etenkään pidemmillä matkoilla lataamista ei ole hyvä jättää aivan viimeiseen mahdolliseen hetkeen. Jos lataustauot suunnittelee niin, että akku ei ole laturille saapuessa aivan tyhjä, jää pelivaraa myös yllätysten varalta.

4. Jäitä hattuun

Mitä kovempaa ajaa, sitä enemmän auto kuluttaa. Tämä pätee niin polttoaineisiin kuin sähköönkin. Erityisesti sähköautoissa pieni pudotus nopeudessa voi näkyä huomattavastikin pienempänä kulutuksena.

5. Järki käteen jo pakkausvaiheessa

Myös raskas kuorma lisää auton kulutusta. Fiksua on miettiä tarkkaan, mitä kaikkea lomareissulla oikeasti tarvitsee. Ylimääräiset tavarat on muutenkin hyvä pitää säilössä jossain muualla kuin autossa.

Lähde: Autoklinikka

Lue myös:

    Uusimmat