Sähköauto mahdollisti vasektomian Yhdysvalloissa – "Vaikutti siltä, että sehän voisi toimiakin"

Älä anna ulkonäön hämätä: Seikkailuhenkinen Rivian R1T on maailman nopein avolava 2:37
Älä anna ulkonäön hämätä: Rivian R1T on maailman nopein avolava.

Yhdysvaltalaislääkäri hehkuttaa sähköautoavusteisen sterilisaation onnistumista.

Texasilainen urologi Christopher Yang oli valmistautumassa vasektomiaoperaatioon, kun hänen klinikaltaan menivät sähköt. Tavanomainen temppu olisi jättää hommat sikseen ja odottaa sähköjen palautumista, mutta tällä kerralla asiat eivät menneetkään tavallisella kaavalla.

Yang keskusteli potilaansa kanssa toimenpiteen siirtämisestä, mutta asiakkaan otettua töistä vapaata operaation vuoksi, päättivät he etsiä ratkaisun. Yllättävä apu löytyi lopulta Yangin omasta Rivian R1T -sähköautosta.

– Joku henkilökunnastamme heitti vitsillä, että pitäisiköhän sähköt ottaa Rivianistani. Mietimme asiaa, ja vaikutti siltä, että sehän voisi toimiakin, Yang kertoi yhdysvaltalaiselle The Drivelle.

Potilas hyväksyi auton käyttämisen virtalähteenä, ja autosta vedettiin lopulta jatkojohto toimenpidehuoneeseen.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Yangin mukaan toimenpide sujui ilman ongelmia.

Monia sähköautoja pystyy käyttämään valtavan varavirtalähteen tavoin. Ford on ottanut ominaisuuden jopa osaksi F-150 Lightning -avolavansa markkinointia.

Vasektomia eli miehen sterilisaatio on pysyvään raskauden ehkäisyyn tähtäävä toimenpide. Sterilisaatioleikkaus eli siemenjohtimien katkaisu on luotettava ehkäisykeino, ja Mehiläisen mukaan sillä ei ole haitallista vaikutusta terveyteen tai sukupuolielämään.

Lue myös:

    Uusimmat