Mainos

Sähköä vailla on edelleen noin 30 000 taloutta

Sähkökatkot piinaavat edelleen noin 30 000:ta taloutta. Tilanne on pahin Hämeessä, Satakunnassa ja Pirkanmaalla. Monissa talouksissa on kärvistelty sähköttä tapaninpäivästä lähtien.

Vattenfallin asiakkaista ilman sähköä on edelleen noin 5000, joista valtaosa on lounaisessa Hämeessä Karkkilan, Vammalan, Forssan, Urjalan ja Humppilan seutuvilla. Täällä verkkoa joudutaan rakentamaan paikoin uusiksi, kun myrsky on katkonut kymmeniä sähköpylväitä. Valtaosa asiakkaista saanee sähköt takaisin lauantai-iltaan mennessä, Vattenfallista kerrotaan.

Fortumilla sähköttömiä talouksia on yhä runsaat 20 000, joista eniten Lounais-Suomessa. Puita on raivaamassa ja vikoja korjaamassa lähes 500 ihmistä. Esimerkiksi Uudellamaalla saataneen tämän päivän aikana runkoverkko pääosin kuntoon. Lounais-Suomessa runkoverkon korjaus valmistunee huomenna.

Matkapuhelinverkossa edelleen pulmia

Tietoliikenneyhteyksiä on saatu tänään korjattua monin paikoin, mutta edelleen matkapuhelinverkon kuuluvuudessa on ongelmia. Esimerkiksi Sonera kertoo pulmia olevan vielä muun muassa Länsi-Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Pohjois-Savossa. Häiriöitä on pääasiassa haja-asutusalueilla. Varavoimalaitteita muun muassa Puolustusvoimilta on käytössä pahimmilla häiriöalueilla.

Suurin osa vioista on syntynyt sähkökatkosten takia. Vikoja korjataan Soneran mukaan yhteistyössä sähköyhtiöiden ja muiden operaattoreiden kanssa jatkuvasti eri puolilla maata. Osa ongelmista saattaa jatkua vielä joitakin päiviä.

Joillakin paikkakunnilla asukkaille on myös järjestetty vedenjakelupisteitä ja mahdollisuus hätämajoitukseen. Esimerkiksi Salon kaupungissa jaetaan kuntalaisille edelleen vettä kahdesta pisteestä. Lisäksi paikallisella koululla on yhä kaupungin ja Suomen Punaisen Ristin perustama tilapäismajoitus sitä tarvitseville.

Radat on Liikenneviraston mukaan saatu raivattua ja sähkölaitteet korjattua, joten koko rataverkko on käytettävissä. 12 tasoristeyksen turvalaitteet eivät kuitenkaan vieläkään toimi. Suurin osa näistä risteyksistä on Turun ja Toijalan välillä. Koska junat ajavat tasoristeysten ohi turvallisuussyistä vain 30 kilometrin tuntivauhtia, myöhästyvät ne aikataulustaan noin vartin.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.