Sähköä sinivuokoille: Tältä näyttää Hyundai Kona täydessä poliisivarustuksessa

Hyundain odotetut sähköautot saapuivat Suomeen rahtilaivalla 0:45
Suomen ensimmäiset Hyundai Kona -sähköautot saapuivat Hangon satamaan lokakuussa.

Yhä useammat poliisilaitokset ovat kiinnostuneet sähköautoista. Tällä kertaa ekologisempia poliisiautoja on otettu käyttöön Sveitsissä.

Koillis-Sveitsissä sijaitsevan Sankt Gallenin kantonin poliisi on hankkinut käyttöönsä 13 Hyundai Kona electric -sähköautoa. Päätöstä edelsi pitkään kestänyt hankintaprosessi, johon kuului muun muassa eri vaihtoehtojen koeajamista. Vaakakupissa painoi auton teho, toimintamatka, hankintahinta sekä saatavuus.

Sankt Gallenin kantonin poliisin tiedottajan Hanspeter Krüsin mukaan sähköautoilla halutaan ensisijaisesti vähentää melu- ja pakokaasupäästöjä. 

– Perinteisiin autoihin verrattuna sähköauto on hieman kalliimpi, mutta alhaisemmat käyttö- ja ylläpitokustannukset kuittaavat eron, Krüsi kertoo.

Autoista viisi on varusteltu ja teipattu partiokäyttöön. Muut kahdeksan jäävät kantonin poliisilaitosten siviiliautoiksi.

Hyundai Kona electricin toimintamatka yhdellä latauksella on 450 kilometriä. Tehoa auto tarjoaa 150 kilowattia eli hieman yli 200 hevosvoimaa.

Viranomaiset ympäri maailman ovat ottaneet käyttöönsä sähköautoja. Stadin brankkarit hankkivat sellaisen sadan vuoden tauon jälkeen, ja Albanian poliisi osti useita, vaikkei maassa ole edes latauspisteitä. Los Angelesissa poliisin sähköautoja puolestaan käytettiin varsin asiattomasti.

Lähde: Hyundai

Lue myös:

    Uusimmat