Mainos

Verorahojen tuhlausta ison maailman malliin: Jenkkitoimittaja paljasti, miten Los Angelesin poliisi käyttää 10 miljoonaa maksaneita sähköautojaan

Los Angelesin poliisivoimat hankki uusia BMW-merkkisiä sähköautoja miljoonien ja miljoonien dollarien edestä vuonna 2016. Nyt on kuitenkin käynyt ilmi, että autoja on käytetty ihan muuhun kuin aluksi lupailtiin.

Los Angelesin poliisilaitos teki valtavan numeron sähköisistä partioautoistaan kaksi vuotta sitten. 10 miljoonan dollarin eli reilun 8 miljoonan euron investointi piti sisällään sata BMW i3 -sähköautoa sekä poliisiasemien pihaan rakennettuja latauspisteitä.

– Tärkeintä on maapallon pelastaminen sekä yhteisön ja veronmaksajien rahojen säästäminen, poliisipäällikkö Jorge Villegas kertoi tuolloin.

CBS Los Angelesin tutkiva journalisti David Goldstein on kuitenkin pureutunut poliisin hankkimien ajoneuvojen käyttötarkoituksiin hieman syvällisemmin. Hän sai selville, että osa hankituista autoista istuu tallissa vailla minkäänlaista käyttöä. Osalla autoista on ajettu keskimäärin vain kymmenisen kilometriä viikossa.

Jopa totaalista käyttämättömyyttä hämmentävämpää on se, että hän havaitsi poliisien ajelevan sähkö-Bemareilla myös omia henkilökohtaisia ajojaan. Goldstein paljasti muun muassa LAPD:n talousasioista vastaavan Annemarie Sauerin suhanneen autolla kaupungin ulkopuolelle, viettäneen aikaa eräällä koululla lähes tunnin ja sen jälkeen suunnannut kauneushoitolaan hoidattamaan kynsiään. Goldstein onnistui käräyttämään Sauerin itse teossa ja kuvaamaan tilanteesta videomateriaalia. Sauer kieltäytyi kommentoimasta.

Osa LAPD:n palkkalistoilla olevista taas lähti sähköautolla käymään pelkästään lounaalla. Välillä yksin, välillä täysin LAPD:hen liittymättömien kavereidensa kanssa.

Autojen matalaa käyttöastetta selittää osaltaan se, että moni koppalakki pitää i3:n tarjoamaa 130–160 kilometrin toimintasädettä riittämättömänä ja yksinkertaisesti valitsee alleen jonkin toisen auton.

LAPD kertoi tutkivansa asiaa.

***

0:42

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.