Sadio Manen luottomies laukoi täyslaidallisen kevään kohutilanteesta – Bayern Münchenille kovaa kritiikkiä: "Se on valetta"

Syöttö ei osunut kohteeseen – Leroy Sanelta vihainen palaute Sadio Manelle 0:16
Tämä tilanne toimi sytykkeenä Leroy Sanen ja Sadio Manen riidalle.

Bayern Münchenin jättäneen Sadio Manen pr-johtaja Bacary Cisse on kertonut oman mielipiteensä Manen ja Leroy Sanen keväisestä yhteenotosta.

Mane ja Sane nousivat viime keväänä otsikoihin, kun kaksikon kerrottiin ottaneen rajusti yhteen Manchester Citya vastaan pelatun Mestarien liiga -ottelun jälkeen. Riita ajautui lopulta niin rajuksi, että Mane löi Sanea.

Jälkipyykki tapauksen ympärillä oli kovaa. Bayern hyllytti Manen yhden ottelun ajaksi. Bildin mukaan Bayern antoi Manelle 500 000 euron jättisakot. Manen luottomies Bacary Cisse ampui mediatiedot alas RMC Sportin haastattelussa.

– Tapahtumista on kerrottu paljon vääriä asioita. Monet "likaiset" jutut tulivat saksalaismedialta. He asettuivat Sanen puolelle Sadiota vastaan. He sanoivat Sadion saaneen 500 000 euron sakot, mikä on valetta, Cisse lataa.

Manen ja Sanen yhteenotto sai alkusysäyksensä jo kentällä, kun Sane turhautui joukkuetoveriinsa oman syöttövirheensä jälkeen. Sosiaalisessa mediassa pyöri ottelun jälkeen huhuja siitä, että Sane solvasi Manea rasistisesti, mikä sai senegalilaistähden raivostumaan.

Cisse vahvistaa näin tapahtuneen.

– Kaikki, jotka tietävät eurooppalaisesta jalkapallosta jotain, tietävät, että Leroy Sane on todella alentuvainen kaveri. Sadio puolestaan on todella rauhallinen ja näyttänyt sen kaikkialla, missä hän on pelannut. Sane ylitti rajan.

– Solvasiko Sane Sadiota rasistisesti? Kyllä. En voi mennä yksityiskohtiin. Sen takia sanon, että Bayern osoitti kiittämättömyyttä. Se on hullua, Cisse kertoo.

– Leroy Sane pyysi Sadiolta anteeksi välikohtauksen jälkeen. Miksi? Hän tiesi mokanneensa. Hän soitti joillekin pelaajille ja kertoi lähettäneensä Sadiolle viesti. Sadio hyväksyi hänen anteeksipyyntönsä, mutta sanoi, ettei niin saisi käydä enää koskaan.

Manen taival Bayernissa jäi lopulta yhden kauden mittaiseksi, sillä hän siirtyi hiljattain Cristiano Ronaldon seuratoveriksi saudiarabialaiseen Al Nassriin. Cisse väittää Bayernin myyneen Manen, koska kokivat maksavansa tähdelleen liian kovaa palkkaa.

– Se ei ollut jalkapallollinen päätös. Sadion palkka häiritsi saksalaisia. He eivät ymmärtäneet, miten afrikkalaisesta pelaajasta tuli parhaiten palkittu pelaaja, joten he halusivat hänestä eroon, Cisse väitttää.

Manen luottomies lyö syytä tapahtuneesta myös Bayern Münchenin niskaan ja kritisoi voimakkaasti seuran toimintaa.

– Jos Sadio Manen ihonväri häiritsi Leroy Sanea, se häiritsi myös ihmisiä Bayernin johtoportaassa, koska he eivät ymmärtäneet, miksi heidän pitäisi maksaa tälle kaverille tällaisia rahoja, Cisse sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat