Näky pukukopissa sai PSG-tähden jättäytymään kokoonpanosta – kohuratkaisua ylistetään kotimaassa: "Meidän sankari"

Ranskan suurseura Paris Saint-Germainin keskikenttäpelaaja Idrissa Gueye kieltäytyi tiettävästi pelaamasta ottelussa, koska joukkueen peliasut olivat poikkeuksellisesti koristeltu sateenkaaren väreillä.

Gueye, 32, oli huomattava poissaolija PSG:n 4-0 vierasvoitossa Montpellieria vastaan. Hän oli matkustanut joukkueen kanssa paikalle, mutta pudottautui viimehetkillä kokoonpanosta.

Manageri Mauricio Pochettinon mukaan Gueyen oli jättäydyttävä "henkilökohtaisten syiden" vuoksi pois, mutta vahvisti ettei asia liittynyt loukkaantumiseen.

Ranslalaislehti RMC Sportin selvityksen mukaan Gueye ei kuitenkaan pelannut ottelussa, koska hän halusi boikotoida sateenkaarilippua – LGBTQ+-yhteisön ja liikkeen tunnusta.

Montpellier-ottelun viikonloppuna, osana "Maailman homofobian vastaista päivää", kaikissa Ranskan pääsarjan otteluissa sateenkaarilippu oli sisälletty pelaajien paitojen numeroihin sekä kapteenien käsivarsinauhoihin.

Gueyen ratkaisu aiheutti suurta kohua Ranskassa. Senegalilainen Bacary Cisse, joka on Bayern Müncheniin vastikään siirtyneen Sadio Manen neuvonantaja, otti tapauksessa kuitenkin maanmiehensä puolen.

– Se on väärinkäsitys, Cisse sanoi Goalin mukaan.

– Emme saa unohtaa, että Gueye syntyi Senegalissa. Hän kasvoi siellä, hänet koulutettiin siellä.

– Kunnioitamme kaikkea, mitä muut tekevät, mutta emme seuraa heitä heidän kulttuurissaan. Kulttuurisesti kukaan ei olisi ymmärtänyt, jos hän olisi tehnyt jotain muuta kuin mitä hän teki. Hän ei ole ainoa.

Cissen mukaan Gueyella on "kaikkien senegalilaisten ja afrikkalaisten täysi tuki".

– Emme saa leimata poikaa. Gueye ei voi perustella tätä elettä. Häntä pidettiin tietysti sankarina Senegalissa. Hän on meidän sankari, jatkoi Cisse.

– Jos Gueye olisi tehnyt toisin, mitä olisimme sanoneet? Olisimme olleet paljon järkyttyneempiä.

Sekä L'Équipe että Le Parisien huomauttivat, että Gueye jätti samaa teemaa noudattaneen ottelun väliin myös viime kaudella, jolloin poissaolon syyksi ilmoitettiin "vatsavaivat".

Ranskan jalkapalloliiton eettinen lautakunta vaati kuitenkin selvityksen siitä, miksi Gueye jätti pelin väliin.


Lue myös:

    Uusimmat