Mainos

Sadattuhannet osallistuivat paavin messuun Espanjassa

Paavi arvosteli puheessaan erityisesti nykyaikaista kulttuuria ja painotti perinteisten perhearvojen tärkeyttä.

Sadattuhannet ihmiset ovat osallistuneet paavi Benedictus XVI:n pitämään messuun Valenciassa Espanjassa. Etukäteen paikalle odotettiin jopa miljoonaa katolilaista.

Paavi kritisoi puheessaan modernia kulttuuria ja painotti perinteisen perheen tärkeyttä. Hänen mukaansa vain perinteisessä, naisen ja miehen välisessä avioliitossa ihmiset voivat elää täyttä elämää. Hän painotti myös perheen roolia uskonnollisten arvojen välittämisessä tuleville sukupolville.

Monet paikalla olleista pyhiinvaeltajista olivat viettäneet yön ulkona odottaen. Messuun osallistui myös Espanjan eliittiä kuningas Juan Carlosia ja kuningatar Sofiaa myöten. Vain sosialistinen pääministeri José Luis Zapatero loisti poissaolollaan.

Vatikaanin edustaja kritisoi Zapateron päätöstä etukäteen toteamalla, että jopa sellaiset kommunistiset johtajat kuin Fidel Castro ja Puolan entinen presidentti Wojclech Jaruzelski ovat osallistuneet paavin messuun.

Zapatero on saanut vatikaanilta kritiikkiä vapaamielisten uudistustensa takia. Vatikaani ei katso hyvällä esimerkiksi seksuaalivähemmistöjen avioliittojen laillistamista ja avioeron helpottamista.

Paavi päätti tänään kaksipäiväisen Espanjan-vierailunsa, jonka aikana hän osallistui Valenciassa järjestettyyn katolisen kirkon perhekonferenssiin. Eilen hän tapasi pääministeri Zapateron.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.