"Sadat Niinistön kannattajakortin täyttäneet aikovat äänestää minua" – Paavo Väyrynen moittii Niinistön ulkopolitiikkaa

Paavo Väyrynen pitää itseään ja presidentti Sauli Niinistöä Suomen politiikan päävaihtoehtoina. Hän sanoo kannattavansa puolueetonta linjaa ja moittii Niinistöä EU-puolustuksen ajamisesta.

Kannattajakortteja tulee vielä lisää, kertoo presidenttikisaan 26 000 kannattajakortin voimin liittynyt Paavo Väyrynen Ilta-Sanomien presidentinvaalimessuilla.

– Olemme tavoittaneet satamäärin ihmisiä, jotka ovat täyttäneet Niinistön kortin, mutta aikovat minua äänestää, Väyrynen sanoo.

Alkujaan Väyrynen oli aikeissa tukea istuvaa presidenttiä Sauli Niinistöä toiselle kaudelle. Väyrysen pään pyörsi kuitenkin Niinistön ulko- ja turvallisuuspolitiikka.

Niinistö suhtautuu myönteisesti EU:n yhteiseen puolustukseen, mikä ei Väyrystä miellytä.

– Yli vuosi sitten minulla alkoi syntyä vahva epäilys, että Niinistö ei pyrikään pitämään Suomea Paasikiven linjalla, vaan pyrkii liittoutumaan sotilaallisesti, Väyrynen selittää.

– Niinistö pyrkii siihen, että EU muutettaisiin sotilasliitoksi ja että siitä tulisi Naton eurooppalainen pilari. Se on huonompi vaihtoehto kuin Nato-jäsenyys, koska EU:n muuttuessa sotilasliitoksi meille tulisi kovemmat sotilaalliset velvoitteet.

Väyrynen kannattaa puolueettomuutta

Väyrynen uskoo, että liittoutumattomuus ja puolueettomuus ovat paras tapa taata turvallisuus. Hän pitääkin itseään ja Niinistöä Suomen ulkopolitiikan päävaihtoehtoina.

– Nyt on kerrankin äänestäjillä ollut mahdollisuus äänestää kahden päävaihtoehdon välillä.

Perussuomalaisten Laura Huhtasaaren näkemyksistä Väyrynen löytää yhteisiä sävyjä.

– Hän on sanonut kannattavansa Niinistön ulko- ja turvallisuuspoliittista linjaa, mikä oli minulle aika yllätys. Mutta on yhtäläisyyksiä maahanmuuttoon ja euroon liittyen.

Lue myös:

    Uusimmat