Mainos

Presidentiksi pyrkivä Väyrynen soimaa Niinistöä: Vienyt Suomea kohti sotilaallista liittoutumista

1:59

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen asettuu ehdolle presidentinvaaleissa. Väyrysen mielestä muista presidenttiehdokkaista ei ole haastajaksi Niinistölle. Jos Väyrysestä ei tule tasavallan presidenttiä hän palaa kuitenkin eduskuntaan kevätkaudella.

Paavo Väyrynen asettuu ehdolle Suomen presidentiksi jo neljättä kertaa. Tällä kertaa oman kansalaispuolueensa ehdokkaaksi.

Väyrysmäisellä itsevarmuudella hän ei näe sellaista vaihtoehtoa, ettei saisi kerättyä vaadittavia kahtakymmentätuhatta kannattajakorttia syksyn aikana, jotta voi asettua ehdolle presidentinvaaleissa.

– Olen varma että ne kortit saadaan. Ja sen jälkeen on kyse kahdesta vaihtoehdosta. Joko minut valitaan presidentiksi tai sitten tulen eduskuntaan ja ryhdyn valmistautumaan seuraaviin eduskuntavaaleihin.

Paavo Väyrynen on varma siitä, että toinen kierros käydään hänen ja Sauli Niinistön välillä.

– Sen takia että muiden ehdokkaiden joukossa ei ole todellista vaihtoehtoa Niinistölle. Uskon, että kun todellinen vaihtoehto esitetään, niin se saa laajan kannatuksen.

Mitä Niinistö sitten on Väyrysen mielestä tehnyt väärin presidenttinä?

– Ennen muuta hän on ulko- ja turvallisuuspolitiikassa vienyt Suomen kohti sotilaallista liittoutumista Euroopan unionin puitteissa ja sitä kautta joutuisimme lopulta Natoon, Väyrynen vastaa.  

Jos Väyrynen valittaisiin, hän kertoo olevansa hyvä, kansanvaltainen, koko kansan presidentti.

Kevätkaudella Väyrynen siis palaa omalle paikalleen eduskunnassa. Siellä hän aikoo muodostaa oman eduskuntaryhmänsä oppositiossa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja