Mainos

Video: Näin Väyrystä grillattiin englanniksi –"Etkö se ollutkin sinä, joka johdit Suomea kohti Natoa?"

7:49

Paavo Väyrynen päätyi ensimmäisenä presidenttiehdokkaista Huomenta Suomen englanninkieliseen tenttiin. Videolta näet, kuinka Väyrynen selvisi.

News Now Finlandin uutispäällikkö, myös mm. BBC:lle työskennellyt David Mac Dougall tivasi Väyryseltä muun muassa, miksi Väyrynen pyrkii neljännen kerran presidentiksi, vaikka Suomen kansa on jo kolmesti päättänyt, ettei se halua Väyrystä maan johtoon.

– Olin kakkonen 1988, ja kahdella muulla kerralla (1994 ja 2012) hyvin lähellä toista kierrosta, nyt uskon, että minulla on parempi mahdollisuus, koska olen ainoa tosiasiallinen Sauli Niinistön haastaja, Väyrynen vastasi.

Galluplukemista huolimatta Väyrynen uskoo, että vaaleissa nähdään toinen kierros, jossa hänellä on mahdollisuus voittaa. Mutta jos niin ei käy, ei Väyrysen poliittinen ura oli ohi 50 vuodenkaan jälkeen.

– Tähtään sitten ensi kesän eduskuntavaaleihin tekemään päätöksiä.

Väyrynen kritisoi haastattelussa presidentti Sauli Niinistöä Suomen ujuttamisesta salaa kohti sotilasliitto Naton jäsenyyttä. Mac Dougall kuitenkin muistutti, että Väyrynen oli itse ministerinä, kun Suomi teki Naton kanssa yhteistyösopimuksen vuonna 1994. Sen jälkeen Suomi on ollut mukana muun muassa useissa Naton rauhanturvaoperaatioissa.

– Kyse oli silloin kehyssopimuksesta, mutta sen jälkeen (Nato-yhteistyössä) on mielestäni menty liian pitkälle, Väyrynen puolustelee.

Väyrysen mukaan Niinistö ja Suomen nykyinen valtiojohto tähtäävät avoimesti Euroopan yhteiseen puolustukseen.

– Se tekisi itse asiassa EU:sta sotilasliiton, liittoutumattomuuden nimeen viimeiseen asti vannova Väyrynen sanoo.

Väyrynen oli tenttavana aamulla myös suomeksi. Illalla Väyrynen ja Niinistö ovat MTV:n presidenttitentissä kello 20-21.

8:07

9:13

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.