Mainos

Presidentti Niinistö puhui vaalitentissä myös vauvastaan: "Lukemattomat kiireiset ihmiset hoitavat perheensä ja lapsensa"

Istuva presidentti Sauli Niinistö ei usko, että presidenttiyden ja isyyden yhdistäminen olisi sen hankalampaa kuin muillakaan suomalaisilla kiireisillä työssäkäyvillä, jos hänet valitaan toiselle kaudelle. Kannatuslukujensa kutsumista "pohjoiskorealaisiksi" Niinistö pitää suomalaisia leimaavana.

Presidentti Sauli Niinistö paljasti Ilta-Sanomien presidentinvaalimessuilla, että äitiyspakkaus on saapunut Kultarantaan. Niinistöltä kysyttiin, miten hän yhdistäisi tasavallan presidentin työt isyyteen, jos hänet valittaisiin toiselle kaudelle.

– Suomessa on tällä hetkellä runsaat 5 miljoonaa ihmistä. On siis ollut runsas 5 miljoonaa syntymää. On lukemattomia ihmisiä, jotka ovat kiireisiä, mutta hoitavat perheensä ja lapsensa, Niinistö näpäyttää.

Näin Niinistö kommentoi "pohjoiskorealaista" kannatustaan

Vauvauutisen jälkeen Niinistön gallup-kannatus on noussut entisestään ja korkeaa kannatuslukuja on pidetty jopa ongelmallisena ja epädemokraattisena – niitä on luonnehdittu muun muassa pohjoiskorealaisiksi ja verrattu diktatuureihin.

Niinistö pitää tällaisia väitteitä suomalaisten aliarvioimisena.

– On loukkaus suomalaisia kohtaan, että heidän mielipiteensä leimataan pakkojohdetuksi, Niinistö huomauttaa.

Myös muita presidenttiehdokkaita on vaalitenttien jälkeen moitittu siitä, etteivät he rohkene haastaa ylivoimaista Niinistöä.

"Sodan syttyessä liittoumia syntyisi ilman jäsenhakemuksiakin"

Aiemmin tänään kannattajakorttinsa kokoon saanut Paavo Väyrynen pyrki haastamaan istuvaa presidenttiä. Väyrysen mukaan Niinistö toivoo EU:n yhteistä puolustusta.

–  Jos on jonkinlainen unioni, sen unionin ensimmäinen ja ehkä ainoakin tehtävä on turvata jäsentensä elämä. EU:ssa tämä on mennyt vähän toisin päin. Mutta sitä parempaa työtä Unioni mielestäni tekee, mitä paremmin se huolehtii jäsentensä turvallisuudesta, Niinistö vastaa.

Niinistö sanoo kuitenkin uskovansa, että jos sota syttyisi, liittoumia syntyisi ilman sopimuksiakin.

– Historiallinen kokemus on se, että liittoumia syntyy ilman jäsenyyshakemuksia tai ilman sopimuksiakin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.