Mainos

MTV:n vaalitentti: Paavo Väyrynen vertasi itseään Obamaan ja haukkui Huhtasaaren puheita lapsellisiksi – koostimme parhaat palat

22:32

Valitsijayhdistyksen presidenttiehdokas Paavo Väyrynen vastasi kysymyksiin tänään MTV:n viimeisessä yksilötentissä. Väyrynen muun muassa kutsui perussuomalaisten presidenttiehdokkaan Laura Huhtasaaren puheita lapsellisiksi ja käytti runsaasti aikaa tasavallan presidentti Sauli Niinistön kritisoimiseen. Voit katsoa koko tentin yltä.

Väyrynen jakaa voimakkaasti mielipiteitä. Se näkyi myös MTV Uutisten tuoreessa kyselyssä, jossa 54 prosenttia vastaajista kertoi, ettei missään tapauksessa voisi äänestää Väyrystä. Väyrysen itsensä mukaan tämä kertoo vain siitä, että lähes puolet voisi harkita hänen äänestämistään. 

Hän uskookin mahdollisuuksiinsa päästä vaalien toiselle kierrokselle.

– Uskon, että nyt (kannatus) riittää, koska näiden puolueiden asettamien ehdokkaiden joukossa ei ole varteenotettavaa vastaehdokasta Sauli Niinistölle. Kaikki edustavat samankaltaista politiikan valtavirtaa, mikä on myös Niinistön toiminta- ja ajattelutapa.

Väyrynen esittelee itsensä vaihtoehtona nykyiselle "eliitin politiikalle". Hänen mukaansa hän edustaisi presidenttinä kansan hiljaista enemmistöä.

– Nykyinen valtavirta on eliitin politiikkaa. Mukana on talouseliitti, joka näkyy Niinistön vaalirahoituksessa. Myös valtamedia on täysin kritiikittömästi käsitellyt Niinistöä. Tämä ei ole kansan enemmistön käsitys.

Myös rasistien kannatus on tervetullutta

Vaikka Väyrysen luotto vaalivoittoon on kova, 71-vuotiaan konkaripoliitikon ehdokkuus meinasi jäädä kokonaan toteutumatta, sillä ehdokkuuteen vaadittavat 20 000 kannattajakorttia saatiin kasaan vasta aivan viime hetkillä.

Kannattajakortteja keräämässä oli myös maahanmuuttovastaiseen Suomi ensin -ryhmittymään kuuluvia ihmisiä. 

Väyrynen kommentoi aihetta ja totesi, että hänellä ei ole pelkoa rasistiksi leimautumisesta. Hän totesi, että kaikkien, myös maahanmuuttovastaisten tai rasististen kannatus on tervetullutta. 

– Mikä tahansa tuki on tervetullutta vaaleissa. Ei siinä ole mitään ongelmaa. Minä en ole sitoutunut mihinkään rasistiseen tai epäilyttävään.

Katso vastaus kokonaisuudessaan alta: 

2:41

Vertasi itseään Obamaan

Kannatustaan Väyrynen on pyrkinyt kasvattamaan myös erilaisilla kampanjatuotteilla, joita hän on mainostanut näkyvästi. Julkisuudessa ovat olleet etenkin Väyrysen kasvokuvilla koristellut kahvimukit.

Tentissä Väyrynen puolusti kaupittelua ja vertasi itseään jopa Yhdysvaltain entiseen presidenttiin Barack Obamaan.

– Tämä on tällaista pienten purojen politiikkaa. Barack Obama tuli Amerikassa valituksi keräämällä pieniä lahjoituksia ja myymällä pikkutuotteita. Minusta tämä on demokraattinen tapa.

Katso Väyrysen koko vastaus alta:

1:11

"Nämä väitteet ovat luvalla sanottuna lapsellisia"

Väyrysen tapaan EU- ja maahanmuuttokriittisiä mielipiteitä esittänyt perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari sanoi MTV:n vaalitentissä eilen, että Väyrynen ei ole uskottava EU- tai maahanmuuttokriitikko, koska hän on muun muassa hyväksynyt Kreikan ottamisen mukaan euroon ja äänestänyt Euroopan parlamentissa Lissabonin sopimuksen puolesta. 

Väyrynen kommentoi Huhtasaaren puheita ja kuvaili niitä lapsellisiksi:

– Minä olen vähän hämmentynyt siitä, että hän on tällaisen strategian valinnut. Hän ilmeisesti haluaisi päästä väittelemään minun kanssa julkisuudessa saadakseen julkisuutta, enkä halua hänelle tätä julkisuutta antaa. Nämä väitteet ovat luvalla sanottuna lapsellisia.

Katso koko vastaus alta:

1:38

"Minun pitäisi oppia kuuntelemaan"

Tentissä Väyryseltä kysyttiin, millaisia heikkouksia hän tunnistaa itsessään.

Väyrynen löysi parannettavaa kuuntelemisen taidostaan.

– Ehkä minun pitäisi oppia kuuntelemaan enemmän. Varmaankin kaikkia. Minä en ole erityisen sosiaalinen persoona ja aika paljon ajattelen asioista omassa yksinäisyydessäni.

– Varmaan olisi parempi, jos olisi enemmän keskusteluyhteyksiä. Mutta presidenttinä niitä tulee olemaan. Se kuuluu presidentin virkaan, ja siinä on hyvät fasiliteetit myös tavata ihmisiä.

Katso koko vastaus alta: 

0:37

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.