Väyrynen sivaltaa taas: "Ahtisaari sanoi, etten pääse hallitukseen hänen presidenttikaudellaan"

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen haluaa pohjustaa eilisiä kommenttejaan presidentti Martti Ahtisaarelle. Väyrysen totesi jättävänsä politiikan vasta, kun on korjannut yhden Ahtisaaren pahimmista virheistä.

Presidentti Ahtisaari oli hetkeä aiemmin kommentoinut Väyrysen puolueen perustamisaikeita, että hän olisi toivonut, että Väyrynen ryhtyisi ajamaan sitä, miten tämä jättää politiikan.

Ahtisaari tylyttää: Paavo Väyrysen olisi jo aika jättää politiikka 0:47

Väyrysen mukaan hän on joutunut Ahtisaaren kanssa napit vastakkain ennen muuta Eurooppa-politiikasta. Myös Väyrynen oli ehdokkaana vuoden 1994 presidentinvaaleissa, jolloin Ahtisaari tuli valituksi Suomen presidentiksi.

– Vuoden 1994 presidentinvaalien yhteydessä Ahtisaari kannatti voimakkaasti Suomen liittymistä Euroopan unioniin. Itse ajattelin, että meidän olisi pitänyt pyrkiä pysyttäytymään Euroopan talousalueessa ja kehittää pohjoismaista yhteistyötä. Suoraa kantaa jäsenyyteen en voinut kampanjan yhteydessä esittää, kun neuvottelut olivat vielä kesken, Väyrynen kirjoittaa.

Väyrysen näkemyksen mukaan vaalien yhteydessä käyty ”kova” mediapeli ilmeisesti ratkaisi vaalien tuloksen.

– Asialla lienevät olleet EU-jäsenyyttä ajaneet talouselämän edustajat, Väyrynen maalailee.

Väyrysen mukaan Ahtisaari otti presidenttinä voimakkaasti kantaa EU-kansanäänestykseen ja tuki julkisesti turvallisuuspoliittisin perustein Suomen liittymistä euroalueeseen.

– Tämä saattoi perustua vain siihen ajatukseen, että rahaliitto edistää EU:n kehittymistä liittovaltioksi, jolla on yhteinen puolustus ja jonka kautta Suomi tulee Naton jäseneksi.

– Suomen suoraa Nato-jäsenyyttä Ahtisaari on ryhtynyt ajamaan vasta myöhemmin, Väyrynen lataa.

Väyrysen Kansalaispuoluehankkeen tärkein tehtävä on Suomen irrottaminen euroalueesta. Väyrynen kerää parasta aikaa kannattajakortteja puoluetta varten.

Väyrynen luettelee myös muita asioita, joista kaksikko on ollut eri mieltä. Hänen mukaansa Ahtisaari ilmoitti, että Väyrysellä ei olisi asiaa tämän virkakaudella valtioneuvoston jäseneksi.

Tätä virkakieltoa ei koeteltu käytännössä, sillä Keskusta oli koko kauden oppositiossa ja Väyrynen Euroopan parlamentissa.

Lue myös:

    Uusimmat