Säästä rahaa helpoilla siivousnikseillä

Pidä lompakonnyörit tiukalla näillä helpoilla siivousvinkeillä.

Joskus pelkkä siivoaminen auttaa pitämään kulut hallinnassa. Älä tuhlaa turhaan rahaa, vaan toteuta nämä helpot siivousvinkit.

1. Käytä vähemmän

Kun käytät jotain puhdistussuihketta, pieni määrä yleensä riittää. Älä siis tuhlaa tuotetta – suihkuta nestettä suoraan puhdistusliinaan, älä pyyhittävälle pinnalle.

2. Pidä jääkaappi kylmänä

Jääkaappi saattaa tuhlata energiaa turhankin tehokkaasti. Imuroi lauhdutin pölystä pari kertaa vuodessa. Estä myös kylmän ilman karkaaminen äläkä pidä jääkaapin tai pakastimen ovia auki turhaan. Vältä myös ruokien ylivarastoimista ylähyllylle. Tämä nimittäin saattaa estää lämmön karkaamista tehden jääkaapin kylmänä pysymisen vaikeammaksi.

3. Kirkkaampi valo

Likaisen lampun peittävä pöly saattaa imeä itseensä jopa puolet valosta, joten saatat laittaa päälle toisenkin lampun huoneessa tuplaten näin valaistukseen käyttämäsi sähkönkulutuksen. Pyyhi siis jäähtyneet lamput kostella rätillä kerran kuussa tai kun ne näyttävät himmeämmiltä.

4. Älä unohda uunia

Likainen uuni voi olla kunnon energiatuhlari. Kun pidät uunin sisäpuolen sekä liesitason puhtaana lämpö ohjautuu tehokkaammin ja ruoka lämpenee nopeammin ja tasaisemmin. Pyyhi muruset ja kuivunut rasva ruokasoodalla ja lämpimällä saippuavedellä.

5. Sänky raikkaaksi

Voit lisätä jopa viisi vuotta lisää elinaikaa patjallesi, kun imuroit sen aina vuodenajan vaihtuessa. Näin vältyt pölypunkeilta, bakteereilta ja allergeeneilta. Raikastaaksesi lisää sekoita pari desiä ruokasoodaa muutamaan pisaraan laventeliöljyä ja ravista kunnolla. Ripottele sekoitusta patjalla ja anna vaikuttaa tunnin. Tämä ihmesekoitus imee kosteuden ja lian patjan pinnalle. Imuroi lopuksi.

6. Pidä ilmansuodattimet puhtaina

Puhdista pari kertaa vuodessa ikkunan yhteydessä mahdollisesti oleva raitisilmaventtiili sekä liesituulettimen rasvasuodatin säännöllisesti käytön määrästä riippuen. Muista myös puhdistaa korvaus- ja poistoilmaventtiilit.

Katso myös Siivoushullut:

LUE MYÖS:


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Woman's Day

Lue myös:

    Uusimmat