Kaipaako kotisi kevätfiilistä? Katso vinkit!

Kevät on ovella, päivät pitenevät ja lisääntyvän valon myötä oma kotikin kaipaa piristystä. Näillä konsteilla käynnistät kotisi kevätkauden.

Kevät tuo mukanaan valon, joka paljastaa pienimmätkin pölyhiukkaset ja likaiset ikkunat. Kodin piristäminen kannattaa siis aloittaa kevätsiivouksesta.

Kun siivous on tehty, on aika luoda katseet sisustukseen:

1. Tuo kukkia kotiin

Tuoksuvat kukat luovat kevään kotiisi välittömästi, vaikka ulkona sää vielä muistuttaisikin talvesta. Kukkakauppojen tuorekukat voivat käydä kukkarolle, joten säästääksesi osta iso kimppu marketista ja ripottele kukat pienempiin kimppuihin kotona.

2. Järjestele kirjahyllyt

Järjestele kirjahyllysi kirjat uudelleen koon ja aiheen mukaan. Rikot yksitoikkoiset kirjarivit asettelemalla osan kirjoista pystysuuntaisesti, osan vaakasuuntaisesti ja linjaten kirjat rytmikkäisiin kuvioihin.

3. Uudista vanhaa

Etsi käsiisi jotain vanhaa, ja tuunaa se uuteen uskoon. Hanki vaikkapa vanha kattokruunu tarjouksesta tai antiikkiliikkeestä ja maalaa se valkoiseksi – tai vaikkapa kirkkaanvärikseksi, jos sisustuksesi sitä kaipaa.

4. Piristä tapeteilla

Piristä kotisi ilmettä kevättapeteilla – voit uudistaa pelkästään vaatekaappiesi sisäseinät.

5. Väritä tyynynpäällisillä

Yksi helpoimmista ja edullisimmista tavoista päivittää kodin ilmettä on tehdä tai ostaa uudet päälliset tyynyihin. Valitse uusia värejä ja kuvioita – omaan kevättyyliisi sopivasti.

6. Luo yrttitarha

Uudet kasvit tai keittiön yrttitarha tuovat raikkautta kotiisi. Kauneuden ja käytännöllisyyden lisäksi yrttitarha tuo uutta elämää myös ruuanlaittoosi.

7. Hankkiudu eroon turhasta

Älä säilytä kaapeissasi roinaa, jota et koskaan käytä. Siivoaminen ja vanhoista tavaroista eroon pääseminen antaa mielenrauhaa ja uuden raikkaan ilmeen – sekä sinulle että kodillesi.

Lähteet: Housebeautiful.com, Houseandhome.com

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja