Mainos

Säässä täyskäännös: Viikonloppuna jopa +11 astetta – marraskuun lämpöennätys parin asteen päässä

Sää vaihtuu lähipäivinä takaisin lauhaan säätyyppiin. Viikonloppu on kuitenkin tuulinen. Pohjoisen yli kulkee kaksi sadealuetta, etelässä on poutaa.

Ensi yönä idässä ja pohjoisessa on pakkasta. Viikonlopun aikana säätyyppi muuttuu. Manner-Eurooppaan voimistuu korkeapaine. Meillä puhaltaa lounaistuuli ja Suomeen alkaa virrata selvästi lämpimämpää ilmaa.

– Lauantaina etelässä ja lounaassa voi olla +10 astetta, sunnuntaina länsirannikolla jo +11 astetta, sanoo MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Marraskuu alkaa siis vuodenaikaan nähden erittäin lämpimänä. Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan marraskuun korkein lämpötila on 12. marraskuuta 1999 Jomalassa Ahvenanmaalla mitattu 13,0 astetta. Kylmimmillään marraskuussa on ollut -42 astetta, 30. marraskuuta 1915 Sodankylässä.

Tuulinen viikonloppu

Viikonloppu on kuitenkin tuulinen ja kaksikin sadealuetta kulkee Suomen yli. Eniten sateita tulee pohjoisessa, etelässä on poutaista.

– Lauantaina aamupäivällä sadealue kulkee Lapin yli itään. Sateet alkavat lumena, mutta vaihtuvat vedeksi. Päivä on laajalti pilvinen. Sunnuntaina aamun ja päivän aikana voimakas sadealue kulkee maan pohjois- ja keskiosassa. Pohjoisessa voi jälleen aluksi sataa lunta, mutta sade muuttuu vedeksi, joten jo olemassa olevat ja uudet lumet sulavat. Päivän mittaan aurinko alkaa paistaa. Tuuli on sunnuntaina voimakasta ja puuskaista, sanoo Miina Manninen.

Pohjoisessa lämpötilat ovat lauantaina nollan tuntumassa tai hieman plussalla, sunnuntaina ollaan jo viiden plusasteen tienoilla.

Sama säätyyppi jatkuu myös alkuviikolla.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet, sadetutka ja tuuliennusteet MTV:n sääsivustolla.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.