Mainos

Lumipyryä ja vesisateita, viikonloppu erittäin lauha – jopa +10 astetta

Sää jatkuu vaihtelevana. Lapissa pakkanen paukkuu viikon mittaan. Lumisateita tulee etenkin maan keski- ja pohjoisosassa, etelässä loppuviikon sateet voivat alkaa lumena, mutta muuttuvat vedeksi. Alkuviikon pakkasten jälkeen viikonlopusta näyttää tulevan erittäin lauha.

Tänään tiistaina maan keski- ja pohjoisosassa kulkee lumisateita kohti itää. Keskiviikkona maan keskiosan yli kulkee uusi, nopealiikkeinen lumisadealue kohti kaakkoa.

Viikon keskivaiheilla pohjoisessa on hyvin kylmää, Lapissa lämpötila voi laskea -30 asteen alapuolelle. Lämpötilaero Lapin pakkasten ja lounaan plusasteiden välillä voi olla jopa yli 30 astetta.

Torstaina lounaasta saapuu jo uusia sateita.

– Nämä sateet alkavat laajalti lumena ja räntänä, mutta muuttuvat vetisiksi Salpausselän eteläpuolella. Perjantaina luvassa on kunnon lumipyry maan keski- ja pohjoisosaan, lunta voi kertyä 5-10 senttimetriä. Etelässä ja lännessä sataa tämän hetken ennusteen mukaan silkkaa vettä, toteaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Viikonlopuksi tuuli puhaltaa meille ajankohtaan nähden lämmintä ilmaa.

– Viikonloppuna on tämän hetken ennusteiden mukaan erittäin lauhaa. Korkeimmat lämpötilat voivat olla jopa kymmenessä plusasteessa, mutta ennuste on vielä epävarma. Näin korkeat lämpötilat olisivat mahdollisia keskimääräistä lämpimämpien merialueiden ja tuulisen sään takia, sanoo Markus Mäntykannas.


Mikäli kymmenen asteen lukemat toteutuvat, ovat ne jo melko lähellä joulukuun lämpöennätystä. Alkukuusta mitattiin Suomen mittaushistorian korkein joulukuun lämpötila, kun Jomalassa Ahvenanmaalla oli itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta 11,1 astetta. Joulunajan ylin lämpötila on Tapani-myrskystä vuodelta 2011, kun tapaninpäivänä Maarianhaminan lentoasemalla ja Kemiönsaaressa oli 9,9 astetta.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.