Marraskuu alkaa erittäin lauhana – kovia tuulenpuuskia sunnuntaina

Lounaistuuli voimistuu ja sää lämpenee viikonloppuna. Marraskuu alkaa lauhana.

Ensi yönä pohjoisessa pakkaslukemat ovat kymmenen asteen molemmin puolin, etelässä asti on paikoin muutamia pakkasasteita.

Perjantaina pilvisyys vaihtelee. Päivä on melko kolea, pohjoisessa on paikoin päivälläkin pakkasta, etelässä on muutamia plusasteita.

Lauantain vastaisen yön ja lauantaiaamupäivän aikana sadealue kulkee maan pohjoisosan yli ja viistää myös itää.

– Lapissa sataa lähinnä lunta, etelämpänä räntää ja vettä. Lapissa voi olla päivälläkin pakkasta, mutta lounaassa voidaan päästä jo kymmeneen plusasteeseen. Iltapäivä on aika poutainen, mutta pilvinen, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Tämän hetken ennusteen mukaan sunnuntain vastaisen yön ja sunnuntaiaamun aikana pohjoisen yli kulkee toinen sadealue. Nämä sateet tulevat räntänä ja vetenä. Etelämpänäkin voi tulla vähäisiä vesisateita. Päiväksi sää poutaantuu.

Viikonlopun aikana Suomen pohjoispuolelta kulkee voimakas matalapaine, joka voimistaa meillä tuulia.

– Sunnuntaina on kovaa tuulta ja puuskia. Maan etelä- ja keskiosassa lämpötilat ovat kymmenen asteen tienoilla ja aurinko voi paistaa monin paikoin. Selkeintä on lännessä ja siellä voi olla yli kymmenen astetta, sanoo Aleksi Jokela.

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan marraskuun korkein lämpötila on 12. marraskuuta 1999 Jomalassa Ahvenanmaalla mitattu 13,0 astetta.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Uusimmat